Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Uddamålsseger mot Assyriska

Jonathan Lundberg blev ÖSKs segerorganisatör med ett mål och en målgivande passning då Assyriska FF besegrades med 2-1.

Jonathan Lundberg blev ÖSKs segerorganisatör med ett mål och en målgivande passning då Assyriska FF besegrades med 2-1.

ÖSKs U17-lag tog en för toppstriden välbehövlig seger mot Assyriska FF med knapp marginal. Segersiffrorna 2-1 återspeglar dock inte riktigt vad som utspelade sig på plan. ÖSK skapade ett antal heta målchanser under den första halvleken av vilka dock bara en resulterade. Felix Möller hittade rätt från en position i straffområdet, när han förvaltade Jonathan Lundbergs passning på bästa möjliga sätt. Det var faktiskt ett efterlängtat mål i det läget, eftersom Assyriska tagit ledningen några minuter tidigare.

Andra halvlek blev sedan spelmässigt något jämnare, men fortfarande var det ÖSK som hade initiativet (och missade målchanserna). Det behövdes faktiskt en slarvig utspark för att ÖSK skulle få in det avgörande målet. Jonathan Lundberg snappade upp en misslyckad passning till försvarslinjen och ensam med målvakten trädde han in bollen vid ena stolpen.

Sett till chansfördelningen under matchen var segern absolut rättvis. Assyriska skapade inte alls lika många målchanser, även om de ibland kom upp och hotade ÖSKs försvar som – speciellt i första halvlek – såg rätt oorganiserat ut. Dessutom kunde de nog ha fått en straff i slutet av den första halvlek efter en ”kollision” i ÖSKs straffområde. I sin slutforcering i slutskedet av matchen tryckte de på med mycket folk och kom till några bra möjligheter. Bland annat nickade Johan Sjögren bort en boll som såg ut att vara på väg in i mål. Med någon minut kvar av matchen hade sedan en fri spelare vid bortre en nick på hörna som smet någon halvmeter på rätt/fel (beroende på hur man ser det) sida av stolpen.

ÖSK kunde dock hålla undan och lägga en välförtjänt, men ändå något tursam trepoängare till samlingarna. Tack vare segern gick ÖSKarna tillfälligtvis upp på andra plats i en mycket haltande tabell. Det finns lag i toppstriden som har spelat både en och två matcher mindre än vad ÖSK har gjort i nuläget.

Plus i matchen går från Bloggens sida till stabile Adam Nilsson i ÖSK-målet, till de offensiva spelarna Jonathan Lundberg, Felix Möller och Almin Masic. De skapade väldigt mycket (men missade så gott som lika mycket). De centrala mittfältarna Mirza Turan och Mikael Loön var som vanligt stabila utan att dock stå för några matchavgörande insatser den här gången. Mittbacken Michel Yanez var svårpasserad för motståndarna.

”Vi kan bättre, men det är tuffa matcher mot Assyriska”, tyckte Rickard Torstensson efter matchen. Han var inte alls nöjd med försvarsspelet (över hela plan) i första halvlek, men tyckte det såg bättre ut i den andra.

Matchfakta:
08. 0-1 (bolltapp mitt på plan)
16. 1-1 Felix Möller (Jonathan Lundberg)
68. 2-1 Jonathan Lundberg (Assyriskas målvakt)

Laguppställning: Adam Nilsson – Tim Bergström (73), Michel Yanez, Johan Sjögren, Albin Ödberg – William Gunnarsson (ut 73, in 81), Mikael Loön, Mirza Turan (k), Almin Masic (81) – Jonathan Lundberg, Felix Möller
Ersättare: John Lennartsson (mv), Ebrima Jaiteh (73), Gabriel Fernsten (73), Pontus Bergström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.