Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Truppen mot Gefle

Boris Lumbana gör sin första match från start efter meniskskadan.

Boris Lumbana gör sin första match från start efter meniskskadan.

ÖSK har redan dagen före match meddelat vilka spelare (från A-truppen) som kommer att ingå i morgondagens matchtrupp. Elva spelare är uttagna av vilka fem eller möjligen sex tillhör A-truppen. Övriga kommer från Spetsgruppen. (Lipovac tillhör nog A-truppen även om ÖSK aldrig gått ut med den informationen).

De uttagna är: Ludwig Bergström (mv), Boris Lumbana, Ilir Berisha, Christoffer Wiktorsson, Shpetim Hasani, Robert Åhman Persson, Christer Lipovac, Anton Westerlund, Carl Ekstrand Hamrén, Hugo Eriksson och Lukman Murad.

Den uttagna truppen uppfyller exakt villkoren för spel i U21-matcherna. Av de 10 utespelarna måste ju 5 vara 21 år eller yngre. För målvakterna gäller inga åldersbegränsningar. Utöver dessa 11 spelare kommer ÖSK dessutom att ta ut avbytare från U-lagen.

Man kan konstatera, att det är en rätt försvarstung trupp som ÖSK tagit ut. Hela sex stycken spelar nu eller har tidigare spelat mittback. ÖSK vill av allt att döma i första hand ge matchträning till spelare som är på väg tillbaka från skador och rehab. När det gäller Wiktorsson gäller ju inte detta, utan i hans fall handlar det säkert om att ge honom så mycket speltid som möjligt speltid som vänsterback. Det verkar nu som om man vill använda honom där med tanke på hans fina vänsterfot. Vad som ligger bakom uttagningen av Shpetim Hasani är oklart, eftersom han inte passar in i någon av kategorierna På väg tillbaka resp. Spelas in på ny position.

Spelare som hade kunnat vara med men saknas är i första hand den så gott som evigt frånvarande William Atashkadeh. NA rapporterade för någon vecka sedan att han var rehabbad och klar, men det verkar han alltså inte vara än. Erik Moberg (fotskadad före uppehållet) saknades i truppen till AIK-matchen utan att ÖSK kommenterade detta på något sätt. Han är inte uttagen den här gången heller, vilket skulle kunna innebära att han fortfarande är skadad. Inte för att den här truppen behöver fler mittbacksalternativ, men det skulle ändå vara trevligt att få en uppfattning om hans status.

Avspark tisdagen den 24 juni kl. 18:00 på Behrn Arena.

Tillägg 140624. ÖSK har nu kompletterat matchtruppen med följande spelare: Edwin Ahlnäs (U19), Marcus Elmersson (mv, U19), Jonathan Lundberg (U17), Felix Möller (U17), Joel Nilsson (U17), Amel Rastoder (U19) och Mirza Turan (U17).

Gefles lag: Oskar Larsson (A) – Christoffer Aspgren, Skuli Jon Fridgeirsson (A), Olof Mård (A), Lampros Kontidis – Sive Pekezela (A), Dennis Olsson, Erik Olsson (A), Oscar Karlsson (A) – Dardan Mustafa (A), Emil Bellander (A).

Ersättare: Erik Svärdström, Mark Da Silva Lindström, Nils Nilsson, Jakob Hjelte.

Kommentar: Gefle har många A-truppsspelare med i kvällens match. Jag har dock en känsla av att en del av dem står rätt så långt ifrån en allsvensk startelva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.