Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Vinst i Uddevalla

Joel Nilsson bidrog med två målgivande passningar i U17:s svåra bortamatch mot IK Oddevold.

Joel Nilsson bidrog med två målgivande passningar i U17:s svåra bortamatch mot IK Oddevold.

ÖSKs U17-lag vann den viktiga bortamatchen mot IK Oddevold igår. Ett bra resultat var viktigt för ÖSKs ambitioner att hålla sig kvar på en av de fem slutspelsplatserna. Motståndarna var i Örebro förra helgen och bjöd då på riktigt bra motstånd i en match som ÖSK till slut kunde vinna med 3-2 efter två sena mål. Med en lång bussresa i benen kändes resultatet i returmatchen ingalunda säkert på förhand.

Den här gången behöll ÖSK ledningen hela matchen igenom. Av målprotokollet att döma var dock hemmalaget med i matchen hela vägen och reducerade två gånger om ÖSKs tvåmålsledningar. En matchutveckling som brukar tyda på en hel del kamp.

På sin hemsida lämnar ÖSK följande information om laguppställning och målgörare.

19. 0-1 Mikael Loön (Tim Bergström)
40. 0-2 Marcus Karlsson (Joel Nilsson)
51. 1-2 Eric Söderberg
63. 1-3 Jonathan Lundberg (William Gunnarsson)
75. 2-3 Andreas Bergman
80. 2-4 Albin Ödberg (Joel Nilsson)

Laguppställning: Joakim Brunnberg – Tim Bergström, Michel Yanez, Viktor Franssila (20), Albin Ödberg – Joel Nilsson, Mirza Turan (ht), Mikael Loön, Almin Masic (88) – Marcus Karlsson (56), Jonathan Lundberg
Avbytare: Adam Nilsson (mv), Johan Sjögren (20), William Gunnarsson (ht), Ebrima Jaiteh (56), Pontus Bergström (88),

Övriga resultat i omgången gick ÖSKs väg i och med att både Vasalund och Häcken, de två lag som ligger närmast under ÖSK i tabellen, förlorade. Häcken med uddamålet mot Assyriska som är ÖSKs nästa motståndare i serien. I bortamatchen mot Assyriska för några veckor sedan vann de svartvita med uddamålet – även då efter två sena ÖSK-mål. Det bör alltså bli en tuff match på Behrn Arena, då Assyriska kommer till Örebro senare i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.