Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot Norrköping

Carl Ekstrsand Hamrén - höl tätt i ÖSK-försvaret.

Carl Ekstrand Hamrén – höll tätt i ÖSK-försvaret.

Det blev förlust för ÖSKs U19-lag mot IFK Norrköping i en match som egentligen borde ha slutat oavgjord. Norrköping dominerade spelmässigt under den första timmen, men det var ÖSK som skapade de hetaste chanserna. Ett mycket solitt försvarsspel hos ÖSK gjorde att Norrköping med något undantag aldrig kom till några bra avslutslägen. ÖSK spelade mycket långt mot sina anfallare och det blev ofta lite slumpartat i kampen om bollen. Mot slutet av matchen började sedan ÖSK få bättre ordning på sitt spel, men typiskt nog  var det då som gästerna med tre minuter kvar gjorde matchens enda mål efter en snabb omställning. Misstänkt offsideläge visserligen, men ändå.

Det var i många avseende en rätt påver historia, där de två lagen styrkor och svagheter oftast tog ut varandra. ÖSK fick inte något grepp om mittfältet, vilket gav Norrköping goda anfallsmöjligheter. Deras anfall strandade sedan på ÖSKs backlinje. Hemmalaget tappade sedan allt som oftast bollen på mittfältet och Norrköping kunde börja om. Osv.  De gånger ÖSK nådde ända fram till gästernas straffområde fanns inte den nödvändiga skärpan i avsluten. Något mål borde man nog ha gjort på de chanser som skapades i den första halvleken.

Stort plus till backlinjen och då främst Carl Ekstrand Hamrén och Hugo Eriksson. Men även de övriga två samt Marcus Elmersson i målet skötte sig bra. Ett litet plus till de två anfallarna Felix Möller och Carl Jägerhill, som oftast fick jaga rätt ensamma och påtagligt isolerade från resten av laget. Om mittfältet finns det den här gången inte så mycket positivt att säga – det var i allmänhet de som tappade boll alldeles för lättvindigt.

Norrköpings vinstmål kom med endast tre minuter kvar att spela någon minut efter en jätteräddning av Marcus Elmersson mot en fri norrköpingsspelare. Vilket givetvis gjorde förlusten extra sur.

Startelva: Marcus Elmersson – Hugo Eriksson, Carl Ekstrand Hamrén, Oskar Ålgars, Edwin Ahlnäs (69) – Amel Rastoder (72), Anton Westerlund, Mirza Turan, Lukman Murad – Felix Möller (86), Carl Jägerhill (79)
Ersättare: Filip Rinne (mv), Joel Nilsson (69), Jonathan Lundberg (72), Rickard Hallgren (79),Marcus Karlsson (86) ich Michel Yanez.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.