Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träningsmatch mot Vålerenga

I dagens papperstidning kan man läsa att ÖSK lyckats hitta en träningspartner för den andra träningsmatchen man vill spela innan allsvenskan drar igång igen. Det blir norska Vålerenga IF som kommer att stå för värdskap och motstånd. De två lagen har redan mötts en gång i år. Det var i ÖSKs generalrepetition inför den allsvenska premiären. Den gången vann norrmännen med 2-1 (och Crespo skadade knäet).

Något datum för matchen är ännu inte bestämt eller har i alla fall inte blivit meddelat. Tittar man i Vålerengas matchprogram kan man se att de spelar en match i den norska cupen mot Odd Grenland den 27 juni och att nästa match är en Tippelig-match den 7 juli. (Motståndare i den matchen är märkligt nog ånyo Odd Grenland). En bra datum för träningsmatchen skulle alltså kunna vara den 30:e juni eller den 1 juli.

Samma dag som Vålerenga spelar sin cupmatch mot Odd spelar ÖSK sin mot div 6-laget Sköllersta IF. Det handlar dock i ÖSKs fall om den betydligt blygsammare Distriktscupen (aka DM). Lagen möts kl. 19:00 på Sköllervallen.

Riktigt hur ÖSK tänkt kring den matchen är inte helt klart. Både U19 och U17 har nämligen matcher den 26 juni och kan väl knappast förväntas spela igen dagen därpå. Både Sixten Boström och Per-Ola Ljung var väldigt kallsinniga till distriktscupen och lät i allmänhet något väldigt ungt och oerfaret lag ta smällen. Per-Ola Ljung lämnade till och med walk-over vid ett tillfälle. Jag skulle tro att Alexander Axén har större förståelse för distriktscupens betydelse som ett sätt att visa upp ÖSK och skapa bra PR ”i bygderna”. Med tanke på hur spelprogram och träningsmatcher lagts ut verkar det väl nästan som om det skulle kunna bli en hel del spelare från A-truppen som är med i Sköllersta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.