Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Förlust i österled

Marie Ståhlberg och Ida Lindell försvarar Söders mål. (Foto: Västerås BK30).

Marie Ståhlberg och Ida Lindell försvarar Söders mål. (Foto: Västerås BK30).


Nej, det ville sig inte för ÖSK Söder damlag vid gårdagens besök i Västerås. Hemmalaget Västerås BK30 var för starka och vann toppmatchen med 2-1. Av relativt samstämmiga rapporter att döma var hemmalaget det bättre laget i första halvlek och tog då ledningen med 2-0 efter två fasta situationer. Söder var bättre i andra och kunde också reducera genom Sara Sandberg med 20 minuter kvar att spela. Men någon kvitteringen lyckades laget aldrig få in.

ÖSK Söder Dam: En dålig första halvlek…
Västerås BK30: SEGER mot Örebro Söder med 2-1
VLT: BK30 slog tabelltvåan (Videointervju med tvåmålsskytten Jennifer Forsman)
VLT: (Still)bilder från matchen

Tack vare segern övertog Västerås BK30 serieledningen – i alla fall tills dess att kvällens match mellan IFK Nyköping och Älvsjö AIK är slutspelad. Smedby AIS har dessutom goda möjligheter att ta sig in i toppstriden på allvar. De möter jumbolaget Tyresö DFF och bör vinna den matchen lätt (om nu inte Tyresö ärvt några spelare från det konkursade A-laget).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.