Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Knapp seger mot Oddevold

Två målgivande passningar plus det avgörande målet. Mikael Loön hade en bra dag på jobbet.

Två målgivande passningar plus det avgörande målet. Mikael Loön hade en bra dag på jobbet.


Efter en svängig match på Behrn Arena stod ÖSK som segrare i U17-matchen mot IK Oddevold från Uddevalla. Hemmalaget tog ledningen i den 32:a minuten, när Mikael Loön frispelade Jonathan Lundberg. Denne kommer fri mot bohuslänningarnas målvakt och gör snyggt 1-0 med ett skott i krysstrakten. Det såg ut som en yttersida så han kanske skall vara glad att skottet inte gick över. Målet kom faktiskt lite överraskande. Båda lagen hade i och för sig skapat rätt bra chanser, men det var Oddevold som kändes hetare med flera farliga instick bakom ÖSKs backlinje. De flesta av dessa flaggades dock av för offside.

Med en 1-0 ledning en bra bit in i första halvlek kändes det som om ÖSK skulle ha en bra möjlighet att gå till halvtidsvilan i ledningen. Så gick det dock inte alls. Oddevold hann med att både kvittera och ta ledningen innan tiden gått ut. Dessutom hann de med att missa en straffspark till 3-1 på övertidstid. Straffen, efter det att Viktor Franssila mer eller mindre ofrivilligt fällt en motståndare, slog i utsidan av stolpen.

Om det varit jämnt med ett visst övertag för Oddevold i den första halvleken blev det en klar ÖSK-dominans i den andra. ÖSK jagade en kvittering, skapade många chanser men det dröjde ända till den 78:e minuten innan kvitteringen kom. Mikael Loön var igen passningsleverantör. Den här gången till Felix Möller som i ett trängt läge framför mål på något sätt lyckades få bollen över mållinjen. Kvitteringen gav ÖSKarna ännu mera energi och i den 85:e minuten byter Mikael Loön roll från framspelare till målgörare. En lång passning (eller om det var en rensning) från Viktor Franssila i backlinjen friställde Mikael, som dök upp på vänsterkanten (av någon anledning) efter att ha varit högerbräddare efter det att Ebrima Jaithe byttes in. Mikael kom med bra fart mot målvakten, som han rundade innan han bredsidade bollen i mål.

En rättvis seger efter en stark andra halvlek även om man nog hos Oddevold kanske tyckte annorlunda om rättvisan – speciellt med tanke på deras missade straff. ”Vi är väldigt starka mot slutet”, konstaterade Rickard Torstensson, som närmast tänkte på den senaste matchen mot Assyriska. Även då tog ÖSK ledningen, kom i underläge och avgjorde sedan med två sena mål.

Pluspoäng till Mikael Loön som hade en fot med i alla tre målen, Mirza Turan som dominerade spelet på mittfältet och Felix Möller som – som vanligt – var svår att få grepp på för motståndarna. Almin Masic var rätt anonym i första halvlek,  men märktes betydligt mer i den andra, då han fick mer boll att jobba med. Rickard ville också nämna vänsterbacken Pontus Bergström, som fick hoppa in med kort varsel och göra sin första match i U17 efter ett sent återbud. Han var väl lite nervös till att börja med, men tog för sig allt mer ju längre matchen led.

Laguppställning: Adam Nilsson, Ridwan Ikar Amin, Viktor Franssila, Johan Sjögren, Pontus Bergström – Marcus Karlsson (61), Mikael Loön, Mirza Turan (k), Almin Masic – Jonathan Lundberg, Felix Möller
Avbytare: Joakim Brunnberg (mv), Ebrima Jaiteh (61), Björn Lemte, Max Jansson Åhlén

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.