Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Delad poäng på GPP

4453199_Målgörare mot Nyköping2

Sabina Håkansson och Lisa Sundell gjorde Söders mål mot IFK Nyköping. (Foto: Söderdamernas hemsida).

Det var nog två rätt missnöjda tränare som kunde konstatera att trots åtta tilläggsminuter gick det inte att sära ÖSK Söder och IFK Nyköping åt. Niclas Collgård i Söder hade all anledning att känna sig missnöjd efter det att hans lag tappat en till synes säker 2-0 ledning efter motståndarmål i den 60:e och 72:a minuten. IFK Nyköping å andra sidan tog över det mesta av initiativet mot slutet av andra halvlek och borde kanske ha kunnat pressa in ytterligare ett mål under ordinarie matchtid. Under de extra åtta minuterna hade sedan båda lagen halvbra chanser att ta ledningen utan att dock lyckas. Kanske rättvisast så, trots allt.

Det var gästerna från Nyköping som började och avslutade matchen bäst. Söderdamernas bästa period låg så att säga i mitten. Under den sista kvarten i första halvlek och de första 20 minuterna i den andra spelade vi förmodligen vår bästa fotboll i år, tyckte Niclas Collgård efter matchen. Det var också då som Söders mål kom.

Minuterna mellan 35 och 40 blev riktigt händelserika. Först missar Hanna Åbom vad som nästan var ett öppet mål efter bra spel av Sabina Håkansson och Sara Sandberg. Hanna fick bollen, som väl var lite svårhanterlig, halvsnett ute till vänster men hennes avslut gick över. Minuten därefter ser Nyköping för ett kort ögonblick ut att ta ledningen innan Lisa Sundell kan glidtackla bort en boll som var på väg in i mål. I den 38:e minuten gör sedan Sabina Håkansson 1-0 med ett skott från typ straffområdesgränsen. En förädisk studs någon meter framför mållinjen ställer bortamålvakten och ÖSK tar en ledning som i det läget inte känns helt välförtjänt.

Söder startar andra med vind i ryggen.
Söder börjar sedan andra halvlek klart bäst – kanske hjälpte det till en del att man fått en snedvind i ryggen. Fyra minuter in i andra halvlek kan Lisa Sundell öka på hemmaledningen till 2-0. En hörna från Hanna Åbom får studsa framför mål och Lisa bredsidar in bollen på volley från nära håll. Då såg det rätt bra ut. Söder ledde med två mål, hade ett bra momentum och dessutom en del vindassistans. Nyköping – hittills obesegrade i serien – visade sig dock prov på bra moral och gav inte tappt trots underläget. Successivt tog de sig in i matchen och efter lite taffligt försvarsspel från Söders sidan kunde de både reducera och kvittera. Men sedan tog det stopp även i deras målfabrikation.

Med en kvart kvar tvingades Söder (direkt efter 2-2 målet) att byta ut Sara Sandberg, som alltså för första gången den här säsongen fick lämna planen mållös. Sara tappade luften efter en kollision och kände sig inte bra efter den smällen, även om hon spelade på några minuter efter tillbudet. Lite oturligt att hon fick lov att gå av i det läget, eftersom hennes aggressiva löpningar hela tiden ställde svåra frågor till Nyköpingsförsvararna. Tillsammans med Sabina Håkansson och understödda främst av Hanna Åbom som vänsterbräddare har ÖSK söder en riktigt giftig anfallstrio, som kan springa sönder de flesta försvar i den här serien.

I en ovanligt fysisk match stod Söders centrala mittfältare Freja Håkansson och Ida Scherling upp bra mot motståndare som ibland kanske blev lite väl fysiska. ”Freja gör nog sin bästa match så här långt”, tyckte Collgård efter matchen. Nära att bli målskytt var hon dessutom efter att ha slagit en boll i ribban i första halvlek. Försvarsspelet fungerade däremot inte alltid hundraprocentigt och om någon lagdel skall känna sig medskyldig till poängtappet får det nog vara den inte alltid klockrena backlinjen.

Trots poängtappet avancerade ÖSK Söder en placering i tabellen. I lördagens andra toppmatch besegrade Enskede IK på sin hemmaplan lite överraskande Västerås BK30. Det blir nog ett revaschsuget gäng som Söderdamerna ställs mot i sin nästa match, som spelas redan på onsdag i Västerås.

Matchfakta:
38. 1-0 Sabina Håkansson (Sara Sandberg)
49. 2-0 Lisa Sundell (hörna Hanna Åbom)
60. 2-1 Alma Sjödal
72. 2-2 Alma Sjödal

Laguppställning: Ida Lindell – Saga Magnuson, Marie Ståhlberg (k), Lisa Sundell, Stina Gävbo – Emma Tivemo, Ida Scherling (80), Freja Olofsson, Hanna Åbom – Sara Sandberg (75), Sabina Håkansson
Ersättare: Cassandra Söder (mv), Sophie Sörqvist (75), Joline Jakobsson (80), Camilla Erkisi, Klara Thorsén och Sandra Johansson

Söder Dam: Kryss mot serieledarna
Sörmlands Nyheter: IFK fixade kryss i Örebro
SN:s Liverapportering
IFK Nyköping: Oavgjort efter bra avslutning

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

1 kommentar – kommentera

AB

Hur många lägen måste en anfallare bränna innan dem kan få skulden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.