Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Toppmöte i Damettan

Toppmatch

Ettan mot tvåan

ÖSK Söder tar i morgon lördag emot IFK Nyköping på sin nya hemmaplan Grönpepparparkens IP (GPP för de invigda). En del verkar vilja kalla detta för seriefinal, men matchen ligger lite väl tidigt på säsongen för att förtjäna det epitetet. Men en toppmatch är det utan tvekan när serieettan kommer på besök till seriens delade tvåa. Dramatiken blir dessutom inte mindre av att Västerås BK30 (den andra tvåan) samtidigt tar emot Enskede IF, som skuggar tre poäng efter täten på sin fjärdeplats.

En match i matchen blir det på sätt och vis mellan Nyköpings skytteligaledare Edina Begovic (12) och Söders Sara Sandberg, som hittills gjort 11.

Söder kommer till spel med en i stort sett skadefri spelartrupp och med ett gott självförtroende efter fyra raka segrar. På sin hemsida skriver man att följande spelare ingår i matchtruppen: 1. Ida Lindell (mv), 2. Saga Magnuson, 3. Stina Gävbo, 4. Ida Scherling, 5. Lisa Sundell, 6. Marie Ståhlberg (k), 8. Camilla Erkisi, 9. Sophie Sörqvist, 10. Sara Sandberg, 11. Sabina Håkansson, 12. Sabina Forsberg, 13. Sandra Johansson, 14. Joline Jacobsson, 16. Freja Olofsson, 17. Emma Tivemo, 18. Hanna Åbom och 19. Cassandra Söder (mv).

Matchen spelas alltså på Grönpepparparkens IP (tidigare Navets IP) och avspark sker vid pass 14:00. ÖSK Söder hoppas på en stor och entusiastisk publik.

ÖSK Söder Dam ligger bra till i matchförberedelserna.

Sörmlands Nyheter kommer att rapportera live från matchen. (Vi får se om NA orkar skicka dit en reporter til matchen eller om de förlitar sig på att det räcker att ringa upp efteråt för att kolla hur det gick).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.