Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgens matcher 140614-15

Söderdamernas toppmatch mot IFK Nyköping toppar helgens matchlista (separat artikel), men det spelas en del på annat håll också.


ÖSK U16 har hemmamatch mot Gideonsbergs IF på lördagen. Matchstart kl. 13:00 på Ekäng, vilket gör att det tidsmässigt blir en halvkrock med söderdamerna. ÖSK ingår i en toppgrupp på fem lag som jagar inom ett tvåpoängsavstånd. ÖSK ligger sämst av dessa på grund av en dålig målskillnad. (Bara tre plusmål). Gideonsberg förlorar oftare än de vinner och släpper in väldigt många mål. ÖSKs svaghet har varit just målskyttet. Kanske lossnar det i denna match. Hur som helst – en match som hemmalaget skall kunna vinna utan alltför stora problem.
Resultat: ÖSK vinst med 5-1. Målgörare var Ebrima Jaithe 3 och Burin Jankaew 2.
Lagets hemsida: Målskyttet fortsätter


ÖSKs yngsta elitlag U15 tog en fin seger förra veckan mot Karlstad BK. Spelar laget lika bra i söndagsmatchen mot Köping FF skall det inte vara några problem att öka på poängpotten med ytterligare tre poäng. Laget ser starkare ut än vad det gjorde förra veckan då en hel del spelare saknades. ÖSK är serietvåa men har ett rejält avstånd (fem poäng efter sju matcher) upp till starka IK Sturehov. Matchen börjar kl. 13:00 och spelas på Kristinelunds Sportfält.
Spelartrupp: Hassan Hussain, Viktor Petersson Svensson, Anton Söderman, Sebastian Carone, Henrik Westher, William Gåse, Touma Sabbagh, Mattias Sjöberg (k), Mesbah Nazari, Martin Velander, Jack Meehan (mv), Olle Askerblom, Samuel Brunnberg, Sebastian Ternevid, Adam Fredriksson och Beroa Rahman.

Resultat: ÖSK-vinst med 2-1. Målen gjordes av målvakten Jack Meehan (!) och Sebastian Ternevid.


För ÖSKs U19-lag väntar svårast tänkbara motstånd. Laget möter nämligen Brommapojkarna på bortaplan. De två lagen möttes i ligacupen i en målrik tillställning som ÖSK vann i förlängningen med 5-4. Frågan är om den bedriften går att upprepa. I den senaste seriematchen deltog inte spelarna från spetsgruppen som hade semesterledigt precis som A-truppe. För att ÖSK skall få till en jämn match krävs det att de är med igen. Matchen spelas på Grimsta IP med avspark kl. 13:00
Spelartrupp: Filip Rinne (mv, Marcus Elmersson (mv), Edwin Ahlnäs, Oskar Ålgars, Rikard Hallgren, Max Lindborg, Lukman Murad, Amel Rastoder, Albin Ödberg, Carl Jägerhill, William Gunnarsson, Joel Nilsson, Michel Yanez Hernandez, Carl Ekstrand Hamrén, Tim Bergström och Anton Westerlund.
Resultat: Förlust 2-1. ÖSKs resultatputsning till 2-1 gjordes i slutminuten av Carl Jägerhill.


ÖSK U17 slutligen möter på Behrn Arena IK Oddevold med start kl. 15:00 . En på papperet något enklare uppgift kan tyckas, men motståndarna har klarat sig rätt bra i serien – speciellt med tanke på att Oddevold bara är ett div 1-lag. Det är starkt av dem att hålla en så pass stark trupp att de klarar av att hålla sig kvar i den högsta serien. För ÖSKs del gäller det att kvala in till slutspelet, vilket de fem bästa laget i serien får spela. ÖSK ligger för tillfället sexa och behöver alltså seger för att inte tappa avstånd till slutspelslagen. ÖSKs spelstyrka i den här matchen avgörs till en viss del av om man ”måste” låna ut spelare till U19-truppen. Oddevold ligger en placering men hela fem poäng efter ÖSK och kan nog ställa till med problem.

Resultat: ÖSK-vinst med 3-2 efter halvtidsunderläge med 1-2. Målskyttarna var Jonathan Lundberg (1-0), Felix Möller (2-2) och Mikael Loön (3-2)


1 kommentar – kommentera

Matte

ÖSK U19-BP toppmatch i juniorallsvenskan men
ingen info på ÖSK hemsida…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.