Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Åqvist om sommarfönstret

FotbollDirekt har intervjuat ÖSK Elitfotbolls ordförande Björn Åqvist om planerna för sommar(fönstret). Jag är iofs. inte övertygad om att Åqvist var rätt person att tala med om detta. P-O Ljung hade nog varit en bättre samtalspartner.

Nu säger ju Åqvist i princip bara att allt är möjligt, åt båda hållen och dessutom internförstärker vi en hel del genom att de skadedrabbade äntligen blir tillgängliga på riktigt. Förmodligen hade Ljung givit ungefär samma svar. Att tala om vad man verkligen allra innerst vill göra skulle ju bara försämra eventuella förhandlingspositioner.

Det finns givetvis en del saker som ÖSK funderar på och/eller agerar utifrån. Nordin Gerzics fortsättning i klubben är med allra största säkerhet en sådan. Dessutom borde frågan om en förstärkning på vänsterkanten fortfarande vara aktuell. På den punkten kom ju inte klubben till skott under försäsongen.

Om Ilir Berisha blir spelbar igen och vänsterkantsfrågan får en lösning måste man väl bestämma sig för hur man skall göra med Christoffer Wiktorsson som har ett utgående kontrakt. Boris Lumbana har inte fått någon speltid alls även om det delvis berodde på en meniskskada. Med Robert Åman-Persson tillgänglig kommer det att finnas ännu mindre plats för Boris under hans sista halvår av det nuvarande kontraktet. Slutligen borde man väl försöka att komma överens med William Atashkadeh om att avsluta hans kontrakt ett halvt år i förtid. Av hans skadehistorik framgår det som ytterst osäkert om han kommer att kunna bli spelbar igen.

Bloggen skulle gärna se, att Christoffer Wiktorsson lånades ut till Degerfors och Boris Lumbana till BK Forward. Båda de lagen har för närvarande bottenkänning och för fotbollens ställning i regionen och därigenom även för ÖSK är det viktigt att de kan hålla sig kvar i sina respektive serier.

4 kommentarer – kommentera

Mats Jernberg

Tror det är viktigt att få in en forward. Vi vet inte hur länge Crespo håller denna gång. Varför inte sydafrikanen som man höll kvar till sommarfönstret stängde. Tycker detta har prio 2. Prio 1 är Nordin Gerzic. Prio 3 är vänsterback, dock har Wiktorson inneburit en förstärkning av vänsterkanten offensivt.

Mats Jernberg

Tror det är bra att låna ut Boris till Forward. Kihlberg vill ha honom i vintras men Forward har inga pengar. Det får blir ett par träningsmatcher i lånekostnad, bör kunna dra lite publik

Mats Olsson

Wiktorsson har kontrakt över 2015.

Ficedula hypoleuca

Ja, det stämmer. Jag har dock fortfarande en känsla av att hans tid kan vara ute eller att det blir som det blev för Peter Samuelsson – en höstutlåning.

Med en kurerad Berisha och med en ny vänsterback finns det inte något större behov av honom i truppen.

Han bidrar förvisso offensivt jämfört med de alternativ ÖSK har idag till vänster, men man måste sätta ett frågetecken för hans förmåga defensivt som vänsterback.

Jag tycker att han gjort sina bästa matcher för ÖSK som mittback, vilket kanske inte är så konstigt eftersom det är hans normala position. Men med Wikström, Moberg, Berisha och Nkili tillgängliga finns inget behov av honom som mittback.

Om ÖSK inte tar in en vänsterback bör han dock vara kvar. Han är ett utmärkt alternativ som vänsterback i de matcher som ÖSK är det lag som för spelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.