Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: Storseger mot Karlstad BK

Målgörarna mot Karlstad B: William Gåse, Anton Söderman (3) och Touma Sabbagh.

Målgörarna mot Karlstad B: William Gåse, Anton Söderman (3) och Touma Sabbagh.

Med mittfältsstrategen Henrik Westher (skadekänning) och anfallaren Jonathan Eriksson (sjukdom) borta hade Ted Larsson en del att fundera på inför matchen mot Karlstad BK. Lösningen med Samuel Oskarsson och Jalal Nader som två balanserande mittfältare och med mittbacken Hassan Hussain på topp visade sig fungera riktigt bra. När dessutom Anton Söderman visade upp sina bästa sidor med tre snygga mål blev det till slut en rätt enkel och mycket rättvis seger för hemmalaget. Utöver Antons tre mål skrev även Touma Sabbagh och William Gåse in sig i målprotokollet.

Efter en inledande dryg kvart tog ÖSK ledningen på ett långskott från Anton Söderman. Anton fick skottläge ute till vänster och fick på ett bra skott som seglade in under ribban. Glädjen över ledningen blev kortvarig. KBK kvitterade redan tre minuter senare på en andraboll efter en frispark. Muren stoppade det första skottet, men returen slogs i mål. Efter en dryg halvtimme gör Anton sitt andra mål. Han får en passning centralt framför straffområdeslinjen (från Touma?), lurar några försvarare och placerar säkert bollen vid sidan av målvakten. Innan halvleken är över hinner sedan Touma Sabbagh öka på till 3-1. På nytt är det en hög dalande boll som Karlstads målvakt får se hitta in i trakten av krysset.

Med en tvåmålsledning inför andra halvlek kändes läget under kontroll även om Karlstad nog hade sin bästa period i början av den andra halvleken. Med många spelarbyten under halvleken blir det rätt splittrat – i alla fall från ett åskådarperspektiv. Definitivt slut tog matchen efter en knapp timme då Anton Söderman gör sitt tredje mål för dagen. Frispelad till vänster kommer han fri mot mål och trär in bollen vid bortre. Innan matchen är slut kan sedan William Gåse fastställa slutresultatet till 5-1. Upplånade 01-an Amar Gerzic erövrar bollen vid straffområdesgränsen och passar till William som tackar och gör sitt mål. Innan matchen är slut kan sedan ÖSK kosta på sig lyxen att se en straffräddning av KBKs målvakt.

Ted Larsson var efter matchen mycket nöjd med laget och det sätt de spelat på. ” Vi gör en jättebra match”, tyckte han. Precis som vi pratade om innan satte vi dem under en hög aggresiv press. Vi vinner boll tidigt och tvingar dem att slå långt. Vi har jobbat mycket med hur vi skall spela upp från mittbackarna och det fungerade riktigt bra idag”. Utöver Anton Söderman och de två mittbackarna ville han även plussa lite extra för sina två balansspelare.

Matchfakta (2*40):
18. 1-0 Anton Söderman
21. 1-1
33. 2-1 Anton Söderman
38. 3-1 Touma Sabbagh
58. 4-1 Anton Söderman
71. 5-1 William Gåse

Laguppställning (4-2-3-1): Jack Meehan – Samuel Brunnberg (ut 41, in 63), Viktor Petersson Svensson, Martin Velander, Sebastian Carone (63) – Samuel Oskarsson (k, 70), Jalal Nader (ut 58 in 70) – Anton Söderman (61), Touma Sabbagh (69), Mesbah Nazari (ut 41 in 69) – Hassan Hussain (?)
Avbytare: Sebastian Ternevid (41), Adam Fredriksson (41), Beroa Rahman (58), Amar Gerzic (61), William Gåse (?)

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.