Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pingstfotboll 2014

Det är faktiskt rätt lugnt på fotbollssidan den här helgen. Men några matcher av betydelse för ÖSKs representationslag spelas givetvis.


Först ut är ÖSK U15. De har hemmamatch, men byter ändå från plast till gräs – alltså från Ekäng till Grönpepparparken. Där kommer de att kl. 13:00 spela mot Karlstad BK i den regionala P15-serien. Toppen i den serien har starka Sturehov (givetvis) tagit hand om – utan poängförlust efter sex matcher. Om andraplatsen är det desto hårdare med fem lag inom en trepoängsmarginal. Både ÖSK och KBK finns med i det gäng som jagar andraplatsen och det blir således en toppmatch på GPP idag.

Tillägg: På grund av regnet har matchen flyttats till Ekäng.

Resultat: ÖSK-seger med 5-1. Målskyttarna var Anton Söderman (3), Touma Sabbagh och William Gåse.


Övriga två lag som skall ut på planen i helgen har en pingstdagsresa till Stockholms förorter framför sig.


ÖSK Söders damlag har startat årets seriespel betydligt bättre än de gjorde under förra året. Så här långt har förhoppningarna om en plats nära toppen infriats. Andraplatsen, som laget inför omgången delar med Västerås BK30 och Enskede IK tre poäng efter serieledarna från IFK Nyköping, vill man gärna behålla. För söndagsmotståndet står IFK Lidingö – ett dåligt lag med en väldigt duktig målskytt. Elin Flyborg har spelat i damlagslaget och gör den här säsongen mål i parti och minut för ö-laget. De övriga är nog inte lika bra, vilket om inte annat antalet insläppta mål – 25 på 7 matcher – vittnar om. Lidingö överraskade dock i den senaste omgången genom att besegra Enskede så riktigt var de står för närvarande är lite oklart.

Söder reser till Stockholm med följande trupp: Ida Lindell (mv), Saga Magnuson, Stina Gävbo, Ida Scherling, Lisa Sundell, Marie Ståhlberg (k), Camilla Erikisi, Sofie Sörqvist, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Sabina Forsberg, Sandra Johansson, Joline Jacobsson, Klara Thorsén, Freja Olofsson, Hanna Åbom och Cassandra Söder (mv).

Kexen får väl trots allt ses som favoriter tack vare en jämnare trupp där det finns både rutin och ungdomlig talang. Dessutom har Söder i Sara Sandberg och Hanna Åbom även de spelare som i princip gör mål i varje match.

Matchen spelas på Lidingövallen och börjar kl. 13:00

Resultat: Kexen vann med 4-0. Målskyttar var Sara Sanberg 2, Marie Ståhlberg och Camilla Erkisi.


ÖSK U17 startar sin match i Södertälje kl 14:00. För motståndet står Assyriska FF. Här handlar det om en match mellan två mittlag av serieplaceringarna att döma. ÖSK har inför matchen ett trepoängsövertag. ÖSKs målsättning inför den här säsongen borde nog vara att gå vidare till slutspelet dit de fem bästa lagen kvalificerar sig. ÖSKarna ligger i dagsläget på sjätte plats och behöver alltså en seger för att inte tappa till toppskicket. Detsamma gäller givetvis i ännu högre grad för Assyriska tre poäng efter.

ÖSK har under säsongsinledningen haft lite svårt att få till slagkraftiga lag. Skador, sjukdomar och utlåningar till U19 har gjort att man ibland sett lite utslätade ut. Den här helgen tycker jag att truppen ser rätt stark ut. Saknas gör i första hand knäskadade David Holm och Kalle Westdahl samt Jonathan Lundberg (av okänd anledning).

ÖSKs matchtrupp: Joakim Brunnberg (mv), Adam Nilsson (mv), Michel Yanez, Viktor Franssila, Alex Hahne, Johan Sjögren, Ridwan Ikar Amin, Mirza Turan, Joel Nilsson, Tim Bergström, Mikael Loön, William Gunnarsson, Almin Masic, Felix Möller, Marcus Karlsson och Albin Ödberg.

Den här truppen ser så stark ut att de borde vinna, tycker jag.

Resultat: ÖSK seger med 3-2.


1 kommentar – kommentera

Ted

Matchen för U15 återflyttad till Ekäng pga regnet. Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.