Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Halva potten mot Vasalund

ÖSKs mittbackar Carl Ekstrand Hamrén och Oskar Ålgars hade en minst sagt händelserik dag på jobbet. (Foto: Peter Fardelin från U19-matchen mot Älvsjö)

ÖSKs mittbackar Carl Ekstrand Hamrén och Oskar Ålgars hade en minst sagt händelserik dag på jobbet. (Foto: Peter Fardelin från U19-matchen mot Älvsjö)

Efter ÖSKs och Vasalunds oavgjorda 3-3 resultat i juniorallsvenskan var det nog i första hand i ÖSK-lägret som man var nöjd med resultatet. Även om hemmalaget emellanåt skapade några vassa målchanser var det Vasalund som förde matchen. Det kanske är för mycket att påstå att ÖSK blev utspelade, men kraftigt tillbakapressade var de under stora delar av matchen.

Tidig hemmaledning.
Ändå var det faktiskt ÖSK som tog ledningen i matchen – dubbelt upp dessutom. I den 21:a minuten snappade Mirza Turan upp en tappad boll utanför Vasalunds straffområde och pricksköt (såg det ut som) ett skott som går in lågt vid ena stolpen. Bara någon minut senare ökade Amel Rastoder på till 2-0. Han fick en passning från Felix Möller centralt mitt i straffområdet. På hans hårda skott hinner inte målvakten reagera.

Vasalund reducerar och kvitterar.
Vasalund såg i det läget lite konfunderade ut. De hade haft dominerat spelmässigt, skapat både chanser och hörnor, men låg ändå under med 2-0. De fortsatte dock på sin inslagna väg och fick så småningom betalt för det spelmässiga övertaget.

I den 41:a minuten fick Ismail Kuzey, deras lagkapten och ledande anfallare, ett skottläge ute vid ena straffområdeshörnet. Skottet var hårt, högt och gick otagbart in vid bortre. Med en minut kvar av halvleken kvitterar sedan Kuzey på frispark. Där såg det väl lite oorganiserat ut hos ÖSK. På tilläggstid i första halvlek har sedan Vasalund ett ypperligt läge att ta ledningen. Men den här gången tog en hård frispark i ribban och studsade med ÖSK-hjälp ut till ytterligare en ofarlig hörna.

Andra halvlek.
Andra halvlek inleddes sedan rätt bra av ÖSK med två tidiga chanser tätt på varandra. Carl Jägerhill frispelades av Felix Möller men ”motades” av målvakten ut så att skottvinkeln blev för knapp och hans skott tog i burgaveln. Någon minut senare får Carl till ett skott i en rörig situation framför mål, men avslutet tar i stolpen. Matchbilden är sedan fortsatt rätt enahanda – Vasalund anföll och ÖSK försvarade sig. Gästerna skapar en mängd hörnor (med ÖSK-hjälp), men får sedan inte alls till det framför ÖSK-målet. De båda mittbackarna Carl Ekstrand Hamrén och Oskar Ålgars gjorde matchen igenom ett jättejobb centralt i försvaret, samtidigt som Vasalunds offensiva spelare inte alltid såg så effektiva ut.

Vasalundsledning och ÖSK-kvittering.
I den 76:e minuten tar de dock ledningen på ett lite tursamt sätt. Filip Rinne lyckades inte greppa ett hårt skott från kanten utan bollen tog sig (eventuellt) över mållinjen. Linjemannen markerar hur som helst för mål och det avgjorde saken trots protester från Filips sida. Matchen som börjt så löftesrikt med två oförtjänta mål såg då ut att sluta på ett väldigt snöpligt sätt. I fyra minuter såg snöpligt ut. Sedan nickade nämligen Oskar Ålgars in 3-3 framspelad av Lukman Murad. Sista tio präglas sedan av en intensiv press från Vasalunds sida. På ÖSK-bänken ser det påtagligt nervöst ut. Vasalund skapar några bra chanser men får inte in bollen, även om det åtminstonde vid ett tillfälle var väldigt nära. Ett ungt ÖSK-lag som dessutom under andra halvlek föryngrades ytterligare stod dock emot och kunde glädja sig över att att spelat oavgjort med ett av seriens bästa lag.

Bra match mot en stark fysisk motståndare.
Sett till förutsättningarna var det hör en riktigt bra match av ÖSKarna. Medan hemmalaget saknade många som normalt spelar i laget lär Vasalund ha kommit med sitt i stort sätt bästa lag. Gästerna såg fysiskt betydligt starkare ut än ÖSK-arna och kom till spel med fem 19-åringar och fyra 18-åringar i in startelva. ÖSKarna var genomgående yngre (och lättare). ”Ett väldigt tungt, fysiskt lag med många ”senior”spelare”, tyckte ÖSKs tränare Björn Cervin efter matchen. ”Det var en väldigt bra match för oss att få, speciellt för våra yngre spelare. Till och ifrån i matchen hänger vi inte riktigt med då de ställde om”, fortsatte han. Tur för ÖSK då, att man hade ett stabilt mittbackspar på planen. Carl Ekstrand Hamrén och Oskars Ålgars fick tillfälle att visa upp hela sitt register både längs marken och i luftduellerna och de gjorde det på ett mycket bra sätt. Den tredje mittbacken i truppen, Michel Yanez från U17, spelade högerback i Hugo Erikssons frånvaro och fick efter matchen beröm för sin insats av Cervin.

Matchfakta:
21. 1-0 Mirza Turan (uppsnappat)
23. 2-0 Amel Rastoder (Felix Möller)
41. 2-1 Ismail Kuzey
44. 2-2 Ismail Kuzey
76. 2-3 Nima Sefidi
80. 3-3 Oskar Ålgars (Lukman Murad)

Laguppställning: Filip Rinne – Michel Yanez Hernandez (78), Oskar Ålgars (k), Carl Ekstrand Hamrén, Andreas Klingström (81) – Amel Rastoder, Joel Nilsson (77), Mirza Turan, Lukman Murad – Carl Jägerhill, Felix Möller
Avbytare: Adam Nilsson (mv), William Gunnarsson (77), Rikard Hallgren (78), Marcus Karlsson 81, Viktor Franssila

ÖSK: 3-3 mot Vasalund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.