Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Hemmamatch mot Vasalund

Efter den gångna helgens långresa till Luleå kan det nog vara skönt för ÖSKs U19-lag att kunna nöja sig med att cykla till Behrn Arena för nästa match. I kväll kl. 19:30 ställs laget mot Vasalunds IF från Solna. På hemsidan skriver ÖSK att följande spelartrupp kallats till matchen:

Från U19. Filip Rinne (mv), Carl Ekstand-Hamrén, Oskar Ålgars, Andreas Klingström, Amel Rastoder, Lukman Murad, Carl Jägerhill och Rickard Hallgren
Från U17. Michel Yanez, Mirza Turan, Joel Nilsson, Felix Möller och William Gunnarsson
Från U16. Adam Nilsson (mv), Marcus Karlsson och Viktor Franssila

Även om ÖSK i år har en sammanslagen U-trupp har jag valt att dela upp spelarna åldersmässigt utifrån vilken nivå de kan spela på. Som synes blir alltså en rätt ungdomlig trupp, där hälften av spelarna är 17 år eller yngre som ÖSK matchar i kväll. Frågan är om det räcker mot Vasalund som tillhör topplagen i serien. Det gör iofs. även ÖSK numera eftersom man bara ligger en poäng efter Vasalund i tabellen.

I ÖSKs lag saknas bland annat de allsvenska bänkspelarna Christer Lipovac och Anton Westerlund medan däremot Lukman Murad ingår i truppen.

Fotbollsmatematiken i juniorallsvenskan är rätt enkel. Serien innehåller 14 lag. De två första efter 26 matcher går till ett SM-slutspel tillsammans med ettan och tvåan från den södra serien. De två sista lagen i serien får lämna juniorallsvenskan om de inte tillhör någon av de 32 elitklubbarna. Övriga 10 klubbar spelar vidare i samma serie nästa år. För närvarande ligger IFK Luleå och Syrianska på nedflyttningsplatserna medan ÖSK har tagit så pass många poäng att nedflyttning inte längre känns som ett hot. Att ta sig till slutspelet blir däremot inte lätt och för att klara det krävs det nog en seger i kväll om inte gapet till de två topplagen skall bli för stort (och för många andra lag komma emellan).

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 19:30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.