Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gerzic bäst i ÖSK i (v)år

NA skrev i förrgår, att Nordin Gerzic har varit vårens bästa spelare i ÖSK. I alla fall om man går på den betygsättning som tidningen publicerar i sin pappersutgåva efter varje match. Nu verkar väl de där betygen lite svajiga ibland. Det finns väl inte alltid så värst mycket tillgänglig tid innan pressläggningen för att väga betygen på en tillförlitlig prestationsvåg. Men över 12 omgångar tar väl de flesta felbedömningar ut sig.

Resultatet av beräkningen publicerades sedan i gårdagens pappersutgåva. Tidningens sportchef Anders Uddling var sedan vänlig nog att lägga ut sammanställningen på sitt instagramkonto varifrån jag hämtat bifogade skärmklipp. Lite ovanligt faktiskt att lägga ut pappersinnehållet på webben på det sättet. Kanske var det ett försök att få fler prenumeranter till kontot.

NA:s poängsättning av vårens prestationer.

NA:s poängsättning av vårens prestationer.

Sammanställningen omfattar de spelare som gjort minst åtta matcher. Bland de som gjort färre märks väl framför allt Jacob Rinne som faktiskt slår Shpetim Hasanis notering med en tiondel. Men Jacob har bara gjort sex matcher och får därför ingen plats i sammanställningen. Jacob är faktiskt påtagligt bättre än Oscar Jansson med 2,25, så det verkar som om NA:s sportjournalister anser att Rinne bör vara klubbens förstamåvakt. En differens på 0,75 är rätt mycket i de här sammanhangen.

Nordin fortsätter för övrigt att agitera för en permanent övergång till ÖSK. Till tidningen säger han
– Jag vet faktiskt inte hur det blir. ÖSK är klubben i hjärtat, det förstår nog alla, och min ambition är att spela vidare i klubben. Men det är ju upp till klubbarna att komma överens, och så finns det andra klubbar som är intresserade om IFK vill låna ut mig.

Jag skulle tro att IFK Göteborg gärna väntar så länge som möjligt innan man bestämmer sig för hur man vill göra med Nordin. Mycket hänger nog på om man kan få May Malangu i spelbart skick eller ej. Under våren har prestigevärvningen bara startat i två matcher och blivit inbytt i fyra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.