Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Efterskörd till helgens matcher

Vi har två helgmatcher som Bloggen ännu inte rapportera eller kommenterat. Förklaringen är helt enkelt att det inte har funnits så mycket att kommentera. Men ändå…


Carl Jägerhill tog över ansvaret som målgörare med sina två mål mot FK Luleå. (Foto: Peter Fardelin)

Carl Jägerhill tog över ansvaret som målgörare med sina två mål mot FK Luleå. (Foto: Peter Fardelin)

ÖSKs juniorlag genomförde under den gångna helgen årets långresa. Målet var Luleå och trots en del SJ-strul kom man både fram och tillbaka. Dessutom vann man U19-matchen mot IFK Luleå med 3-2, vilket var bra för tabellplaceringen.  Carl Jägerhill gjorde ÖSKs två första mål och det tredje gjordes av Andeas Klingström. Hemmalaget gjorde matchens första och sista mål.

Den trupp som reste till Luleå var rätt åderlåten redan innan man klev på tåget. P-O Ljung behöll Anton Westerlund, Christer Lipovac och Lukman Murad kvar i Örebro för att det inte skulle se så tunt ut på bänken i den allsvenska matchen mot Djurgården. Lukman, 19-man i Djurgårdstruppen, var väl iofs. avstängd tillsammans med Oscar Fardelin. Dessutom sakndes ytterligare några spelare. Som ersättare hade man tagit in spelare från U17.

Efter en match med ett slutresultat som från ÖSK-håll beskrivs som resultatet av en kämpainsats och från Luleåsidan som orättvist och beroende på en domarmiss kunde ÖSKarna resa hem efter fullgjort uppdrag.

IFK Luleå: IFK Luleå U19 förlorade orättvist !!!

Matchfakta:
Skall man tro den laguppställning som ÖSK lagt ut på sin hemsida startade ÖSK matchen med 10 man, satte in två spelare i andra halvlek och en tredje efter 60 minuter. Kanske inte så konstigt att Luleå tyckte att det var orättvist. Jag tror dock att lagkaptenen Oskar Ålgars var med och spelade från start. Vilka som blev inbytta vet vi, vilka som blev avbytta vet vi däremot ej. Därför haltar laguppställningen en smula. Jo, det var en målvakt med på resan också, även om Marcus Elmersson inte fanns med i den trupp som ÖSK lade ut på hemsidan före matchen.

20. 1-0
22. 1-1 Carl Jägerhill
61. 1-2 Carl Jägerhill
65. 1-3 Andreas Klingström
74. 2-3

Laguppställning: Marcus Elmersson – Edwin Ahlnäs, Carl Ekstrand-Hamrén, Oskar Ålgars, Albin Ödberg – Hugo Eriksson, Max Lindborg, Amel Rastoder, Andreas Klingström – Tim Bergström, Carl Jägerhill
Avbytare: Mikael Loön (46), William Gunnarsson (46), Johan Sjögren (60)


Hit men inte längre: John Lennartsson stoppar ett av Syrianernas anfall. (Fotot från Syrianska Eskilstunas hemsida)

Hit men inte längre: John Lennartsson stoppar ett av Syrianernas anfall. (Fotot från Syrianska Eskilstunas hemsida)

ÖSK U16 var i Eskilstuna och mötte Syrianska Eskilstuna IF i den regionala P16-serien. Frågetecknet inför matchen var vilken trupp ÖSK skulle kunna få ihop med tanke på att man fått lov att låna ut en del spelare till U17 dagen innan. Nu verkar det som om man utnyttjade de flesta tillgängliga spelare inklusive många av de som deltog med U17.

Syrianerna har inte skrivit något om matchen, men lagt ut en del bilder från den. På några av dessa kan man se att Gabriel Fernsten som fick lov att gå av i förtid i U17-matchen med en känning baksida lår, verkar vara ok. Han spelade i alla fall i Eskilstuna.

Matchfakta.
23. 0-1 Ebrima Jaiteh
47. 1-1
58. 1-2 Alex Hahne
60. 1-3 Hugo Ljunglöf
70. 1-4 Burin Jankaew
75. 2-4

Matchtrupp: John Lennartsson (mv), Pontus Bergström, Max Jansson Åhlén, Hugo Ljunglöf (k), Alex Hahne (U17), Burin Jankaew, Jacob Pehrson, Oscar Sandberg, Gabriel Fernsten, Samuel Brunnberg, Anton Anhammer, Ebrima Jaiteh, Adem Greku, Gabriel Erdinc och Björn Lemte.

Lagets hemsida: Äntligen lossnade målskyttet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.