Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll 140531 – 140601

Den allsvenska vårsäsongen avslutas för ÖSKs A-lags del i kväll på Behrn Arena. Men de övriga representationslagen ”kämpar” vidare med siktet inställt på typ midsommar.


ÖSK U19 står inför årets långresa. Avresa med tåg i kväll med Luleå som destination. Vi får hoppas att alla kontaktledingar är intakta. Match kl. 13:30 på Skogsvallen i Luleå och sedan en lika lång resa hem igen. Jobbigt för laget samtidigt som man inte kan undgå på att fundera över hur det är för morgondagens hemmalag, vilka i princip får lov att göra en liknande resa varannan omgång (om det inte är så att de flyger). ÖSK reser utan sin starka trio Christer Lipovac, Anton Westerlund och Lukman Murad, vilka alla ingår i P-O Ljungs trupp inför matchen mot Djurgårdens IF i kväll. Dessutom verkar det som om det saknas en del andra spelare också.


IFK Luleå ligger näst sist i tabellen med fyra poäng efter åtta matcher. Ett lag som ÖSK normalt skall slå, men frågan är hur det lag som ÖSK sänder till Luleå ser ut.
Resultat: ÖSK-vinst med 3-2 (1-1).


Medan U19 reser långt behöver ÖSK U17 inte resa alls. Lördagsmatchen spelas på Behrn Arena med topplaget BK Häcken som motståndare. En motståndare som det under alla omständigheter skulle vara tufft att möta. Frågan är nu hur många spelare man fått lov att ”låna” ut till U19-laget och vilka som ersätter. Svårt kommer det nog under alla omständigheter att blir. Matchen spelas lördag kl. 15:00 på Behrn Arena.
ÖSK vinner matchen med 4-1.


Söder - Fanna
Söndagens enda hemmamatch står ÖSK Söder Dam för. De har nu flyttat hem till Grönpepparparken och där möter de kl. 13:00 Fanna BK. Söderdamerna får gälla som favoriter mot en motståndare som bara tagit sex poäng så här långt och som ännu inte verkar ha fått ordning på sitt försvarsspel. Fanna tycks dessutom inte alls känna sig hemma på bortaplan. Tre förluster och den inte helt smickrande målskillnaden 4-19 är årets bortafacit så här långt.

ÖSK Söder Dam skriver på sin hemsida att man kallat följande spelare till matchen: Ida Lindell (mv), Maya Pettersson, Stina Gävbo, Ida Scherling, Lisa Sundell, Marie Ståhlberg (k), Isa Olofsson-Lindberg, Sophie Sörqvist, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Sabina Forsberg, Sandra Johansson, Joline Jakobsson, Freja Olofsson, Emma Tivemo, Hanna Åbom och Minna Åström (mv).

Söder Dam vinner med 5-1. Målgörare: Hanna Åbom 2, Sara Sandberg, Sabina Håkansson och Freja Olofsson.


I den regionala P16-serien har ÖSK U16 relativt bra häng i den jämna toppen (sex lag inom tre poäng) och söndagens uppgift mot nästjumbon Eskilstuna Syrianska ser ut som en uppgift man skall kunna lösa, även om man lånat ut några spelare till U17-matchen på lördagen. Lagen möts på Fröslunda IP i Eskilstuna i en match som börjar kl. 14:00.

ÖSK-vinst med 4-2.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.