Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Seger mot BK Häcken

U16-spelaren Ebrima Jaiteh gjorde två mål då ÖSK U17 besegrade BK Häcken.

U16-spelaren Ebrima Jaiteh gjorde två mål då ÖSK U17 besegrade BK Häcken.

ÖSKs lag i pojkallsvenskan stod för en riktigt bra insats i eftermiddagens match mot BK Häcken. Efter två rätt tidiga mål i första halvlek kunde laget spela ut och bjuda på en omväxlande och variationsrik fotboll. Ett säkert passningsspel kombinerat med bra bolltempo gav hemmalaget ett övertag på mittfältet. Ett säkert försvarsspel gjorde att Joakim Brunnberg i ÖSK-målet inte var en av matchens mest sysselsatta spelare. Häcken hade dock några (eller om det bara var en) giftiga anfallare och när det behövdes visade Joakim både greppsäkerhet och mod. De två anfallarna Felix Möller och Ebrahim Jaiteh (U16) var både en källa till stora besvär för Häckens försvar. Felix genom sin utmärkta teknik och fotbollstänk medan Jaiteh oroade genom tyngd och oberäknelighet. Dessutom hade nog ÖSKarna en viss hjälp av Häckens målvakt som inte alltid såg helt säker ut.

ÖSK tog ledningen i den 13:e minuten efter en hörna slagen av Joel Nilsson. Häckens målvakt kunde inte hålla bollen som tog mark framför fötterna på Felix. Han vet ju hur man skall göra i sådana lägen och det blev alltså 1-0. I den 22:a minuten gjorde sedan Häcken 1-1 efter att ha spelat sig fram nästan till ÖSKs mållinje. Det dröjde dock bara tre minuter innan Felix Möller på nytt givit sitt lag ledningen. Han fiskade upp en boll ungefär mitt på motståndarnas planhalva, avancerade mot straffområdesgränsen, ålade sig förbi några försvarare och sköt ett överraskande skott med vänstern. Ett studsande lågt skott som hittade in bakom Häckens målvakt via stolpen. Ebrahim Jaithe utökade sedan i den 39:e minuten ledningen till 3-1 med ett hårt skott som gick in vid bortre.

ÖSK körde vidare med samma lag i inledningen av den andra halvleken. Det fanns ju egentligen ingen anledning att byta. I den 51:a minuten ökar Ebrima centralt i straffområdet på ledningen till 4-1 efter en pass från Felix Möller. Några fler mål blev det sedan inte även om det var bud på sådana vid flera tillfällen. De flesta i Häcken verkade vara rätt resignerade vid det laget även om deras anfallare Mubarik Sana gjorde livet svårt för ÖSKs försvarslinje. Med förenade krafter och en kanske något för ”snäll” domare så lyckades man dock hålla Sana borta från målprotokollet.

Rickard Torstensson var (givetvis) efter matchen mycket nöjd med vad hans lag presterade. ”Det här var betydligt bättre än tidigare”, tyckte han. ”Just den kollektiva insatsen i försvarsspelet och även i offensiven var bra. De 98-or som var med gjorde det bra och vi jobbade på i 90 minuter utan att tappa fokus”.

Laguppställning: Joakim Brunnberg – Gabriel Fernsten (65), Alex Hahne, Michel Yanez Hernandez (77), Ridwan Ikar Amin – Marcus Karlsson (78), Mirza Turan (k), Viktor Franssila, Joel Nilsson – Ebrima Jaiteh, Felix Möller.
Avbytare: Adam Nilsson (mv), Oscar Sandberg (65), Hugo Ljunglöf (77), Jacob Pehrson (78)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.