Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17- och U19-trupperna inför dagens matcher

ÖSK har sent omsider lagt ut spelartrupperna för dagens matcher i pojk- och juniorallsvenskan. Det var kanske inte så lätt att få ihop slagkraftiga lag den här gången. Tredagarsresan tur och retur till Luleå ställde nog till med en hel del problem.

Mest anmärkningsvärt är nog att U19-laget verkar ha rest den långa vägen till Luleå utan någon etablerad målvakt i truppen. Antingen har man glömt bort honom (redigeringsmässigt) eller så har man tänkt att någon av utespelarna får ta det jobbet i den hör matchen. Närmast till hands för den uppgiften borde väl Johan Sjögren ligga. Han stod en del inomhus under vintern och har väl som 97:a egentligen ingen motiverad plats i en trupp som domineras av defensivt inriktade spelare.

U17 som har en besvärlig hemmamatch mot BK Häcken har fått lov att släppa till en del spelare till norrlandsexpeditionen. Som kompensation har man fått fyllt på underifrån med fem spelare från U16. Det är givetvis bra att de yngre spelarna får känna på hur det är att spela i pojkallsvenskan – de skall ju trots allt själva göra det nästa år. Fast man hade kanske kunna önska sig en lite mindre krävande motståndare än vad Häcken förmodligen kommer att visa sig vara. ÖSK-truppen till matchen domineras för övrigt antalsmässigt av 98:or, vilket nog är första gången detta sker. Utöver de fem som ”lånats” så finns det även fyra 16-åringar till i truppen, fast dessa fyra (Nilsson, Franssila, Hahne och Karlsson) tillhör ju U17 truppmässigt sett.

U17-trupp som möter BK Häcken på Behrn Arena kl. 15:00 idag.
Jocke Brunnberg mv, Adam Nilsson mv, Michel Yanez, Viktor Franssila, Alex Hahne, Ridwan Ikar Amin, Mirza Turan, Joel Nilsson, Marcus Karlsson, Felix Möller, Oskar Sandberg (U16), Jacob Pehrsson (U16), Gabriel Fernsten (U16), Hugo Ljunglöf (U16) och Ebrima Jaiteh (U16).

Resultat: ÖSK-vinst med 4-1. Målgörare Felix Möller och Ebrima Jaithe (U16) gjorde vardera två.

U19-trupp som möter IFK Luleå på bortaplan kl. 13:30 idag.
Carl Ekstrand Hamrén, Hugo Eriksson, Oskar Ålgars, Johan Sjögren (U17, mv?), Andreas Klingström, Albin Ödberg (U17), Amel Rastoder, Max Lindborg, Carl Jägerhill, William Gunnarsson (U17), Tim Bergström (U17), Edvin Ahlnäs och Mikael Loön (U17)

Resultat: Jodå, det fanns en målvakt i Luleå. Marcus Elmersson var med. ÖSK vann matchen med 3-2 (1-1). Målgörare: Carl Jägerhill 2, Andreas Klingström

2 kommentarer – kommentera

Matte

Hm vad märkligt att U19 inte har nån av målvakterna
med sig.. Avstängda, sjuka?

Matte

Bra jobbat..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.