Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Herr: Sharma frälste Söder

Det blev en mycket lyckad comeback hos ÖSK Söder för Sharmarke "Sharma" Guutale Ahmed.

Det blev en mycket lyckad comeback hos ÖSK Söder för Sharmarke ”Sharma” Guutale Ahmed.

Tillbaka efter några års exil i Närkes Kil såg Sharma Ahmed till att ÖSK Söder kunde lägga tre ytterligt välkomna poäng till årets samlingar. Div 5 har så här långt utvecklats till en rekordjämn rysare med fyra poäng mellan de övre och undre kvalstrecken och med majoriteten av seriens lag inpackade mellan dessa två streck.

Onsdagskvällens motståndare från Delta Örebro visade sig vara en trevlig bekantskap. Ett invandrarlag från Vivalla som spelade fin fotboll och bjöd på bra kamp utan några urspårningar. Det var också Delta som tog ledningen, vilket skedde redan i den femte minuten. En av deras anfallare manövrerade sig till ett skottläge utanför Söders straffområdesgräns och gav sitt lag ledningen med ett välplacerat skott vid ena stolproten.

Söder, som trots baklängesmålet var det lag som börjat matchen bäst, kvitterade sedan i den 11:e minuten. Efter en hörna och med en boll som inte ville lämna straffområdet kunde Sharma med ett närskott utjämna ställningen. Resten av halvleken dominerades sedan spelmässigt av Delta, som hade hjälp av en tidvis hård och hela tiden väldigt kylig snedvind. Spciellt vid de fasta situationerna blev Söder kraftigt tillbakapressade och hade det inte varit för en rensning på mållinjen efter en hörna, där bollen var på väg direkt in i mål, hade Delta tagit ledningen. Söder fick sedan lite turligt en riktigt bra möjlighet på övertid i den första halvleken. En lyftning över en liggande målvakt på halvdistans ser först ut att gå in. men hamnar till slut på fel sida stolpen.

Mer eller mindre direkt i den andra halvleken tar hemmalaget sedan ledningen. Söder spelar sig snyggt fram över mittfältet med passningar mallen Rafail Kiose och Davide Bracaglia innan den sistnämnde slår ut bollen till Sharma på högerkanten. Han avancerar och lyfter in bollen i vad som förmodligen var menat som ett inlägg. Bollen får dock en intressant bana och hittar vägen över en chanslös målvakt in vid det bortre krysset.

Resten av halvleken domineras sedan kraftigt av Delta. Vinden har dessutom bedarrat avsevärt så av den fick ÖSKarna inte någon hjälp, när det blev deras tur att få ha den i ryggen. Det blir en rätt märklig matchbild. De relativt få gånger Söder lyckas lyfta upp bollen under kontroll spelar de tidvis riktigt bra, men när Delta trycker på mot ÖSK-försvaret dominerar kampmomenten försvarsinsatsen. Andreas Lundgren gör några avgörande räddningar i knepiga situationer och på något sätt är det nästan alltid en ÖSK-fot eller -ben som är i vägen för avslutsförsöken. Slutresultatet blev alltså en inte helt rättvis seger för Söder med siffrorna 2-1.

ÖSK Söder visade prov på en riktigt fin kampmoral, när de krigade sig till en välbehövlig trepoängare mot en i alla fall tidvis överlägsen motståndare. Plus i hemmalaget till målvakten Andreas Lundgren och John Fägersten som fått ta hand om kaptensbindeln i den gulkortsavstängde Mathias Dimbergs frånvaro. Alessandro Eni gjorde bra ifrån sig som ytterback, i första halvlek till vänster och i den andra till höger. På mittfältet dominderade som vanligt Davide Bracaglia som tidvis fick god hjälp av Pontus Björkman. Pontus, som äntligen verkar vara tillbaka på allvar efter sin besvärliga knäskada, stod bland annat för några spektakulära brytningar. Kul att se Rafail Kiose komma in och göra ett gott dagsverke. Dubbelskytten Sharma började båda halvlekarna på ett utmärkt sätt men mattades efterhand i båda.

1 kommentar – kommentera

Bert

Vadå invadrarlag utan utspårningar. Skärp dig för fan o sluta skriva rasistiskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.