Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Delad poäng i Åtvidaberg

ÖSK och Åtvidaberg delade på U21-poängen i en rätt händelselös match på Kopparvallen. ÖSK kom till spel med ett lag som hade ovanligt stark prägel av U19/U17. Det var bara Ilir Berisha och Ludwig Bergström som passerat 20-årsstrecket hos ÖSK. Berisha spelade för övrigt bara den första halvleken.

ÖSK tog ledningen i matchen i den 32:a minuten. Ett inspel från Lukman Murad hittade fram till Christer Lipovac centralt i straffområdet. Ett bra läge för Christer, som avslutade säkert omgiven av ÅFF-försvarare. Annars var det ÅFF som hade det mesta av spelet. Speciellt danske vänsteryttern Martin Christensen ställde till med en hel del besvär för ÖSKarna. (Christensen är en av Åtvidabergs ordinarie A-lagsspelare).

ÖSK startade matchen med en defensiv 4-1-4-1 uppställning med följande spelare på planen: Ludwig Bergström – Hugo Eriksson, Ilir Berisha (k), Carl Ekstrand Hamren, Oskar Ålgars – Anton Westerlund – Felix Möller, Mirza Turan, Jonathan Lundberg, Lukman Murad – Christer Lipovac.

På bänken för ÖSK satt Edwin Ahlnäs, Albin Ödberg, Joel Nilsson, Michel Yanez Hernandez och Marcus Elmersson (mv). I slutändan blev det alltså ingen Ayanda Nkili i truppen, vilket är logiskt med tanke på hur tränarna brukar ta ut de här trupperna.

Andra halvlek.
I halvtid byter ÖSK ut Ilir Berisha som alltså bara spelar den första halvleken. ÖSK byter in Joel Nilsson, vilket ger upphov till en del omställningar i laget. Anton Westerlund går ner som mittback, Mirza Turan tar över balansrollen och Joel spelar alltså på centralt mittfält.

Andra halvlek hann sedan knappt börja innan Åtvidaberg utjämnade. Det börjar med att en av ÅFFs spelare kommer fri i halvsnäv vinkel på ÖSKs högerkant. Hans skott pareras/motas av Ludwig Bergström, men Joel Rajalakso är på rätt plats vid bortre stolpen för att nicka in målvaktsreturen. ÖSK-försvarna ser lite skamsna ut.

Andra halvlek är sedan till att börja med rätt jämn. Inget av lagen kommer egentligen till några jättelägen, så när som en ÅFFare som nickar över efter att i princip ha fått öppet mål. Under de sista 20 minuterna tar ÅFF över spelet och dominerar kraftigt utan att ändå skapa speciellt mycket. ÖSKarna stod emot antsormningen på ett bra sätt.

Byten i andra halvlek.
73. Jonathan Lundberg ut och Albin Ödberg in. Albin in som vänsterback, Oskar Ålgars blev mittback, Anton Westerlund balansspelare igen och Mirza Turan flyttar upp till cetralt mittfält och avslutar altså matchen på den position han började den på.

78. Felix Möller byts ut efter att ha gjort en bra match med många initiativ och ett bra defensivt understöd. Edwin Ahlnäs byts in i hans ställe till den för honom lite ovana positionen som högerbräddare – han spelar ju normalt ytterback.

När de 90 mnuterna har gått tillåter domaren ingen extratid. Ingen anledning till det heller. Bytena är flygande och det var inga skadeavbrott.

Sammanfattningvis så tycker jag att ett väldigt ungt ÖSK-lag, där merparten av spelarna är 96-or eller 97-or, klarade av sin uppgift riktigt bra. Nu vet man ju i och för sig inte hur pass kvalificerat motståndet var, men ändå. Bäst i ÖSK tyckte jag att högerbacken Hugo Eriksson var. Även mittbackarna skötte sig bra. De offensiva spelarna glimtade till ibland, men fick sällan till något mer än ströanfall.

Tillägg: Av de spelare som deltog för ÅFF ingår faktiskt hela 6 plus målvakten i ÅFF:s A-trupp. De flesta verkar dock vara påläggskalvar, som ännu inte matchats allsvenskt. Allsvensk rutin har mittbacken Månz Karlsson (9 matcher) och högerbräddaren/yttern MArtin Christensen (8 matcher). Dessutom deltog den tidigare Djurgårdsspelaren Petter Gustavsson (3 matcher i år), som dock inte gjorde något större väsen av sig. Han lär vara på väg tillbaka efter en skadeperiod.

Åtvidabergs FF: Oavgjort mot Örebro

1 kommentar – kommentera

Mattias

Ösk hade ett ungt (i dessa sammanhang) lag, vet inte vad Åtvid ställde upp
med i dag men det vet säkert bloggen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.