Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Bortamatch mot Åtvidaberg

ÖSK spelar i kväll på Kopparvallen i Åtvidaberg den sista U21-matchen före VM-uppehållet. Som vanligt blir det en rätt blandad trupp som tar sig an uppgiften. På sin hemsida har ÖSK namngett följande trupp (som jag sorterat i trupp/ålderskategorier).

A-truppen.
Christer Lipovac
Ayanda Nkili
Ilir Berisha
Ludwig Bergström

U19.
Anton Westerlund
Lukman Murad
Carl Ekstrand Hamrén
Edwin Ahlnäs
Oskar Ålgars
Hugo Eriksson
Marcus Elmersson

U17.
Jonathan Lundberg
Albin Ödberg
Joel Nilsson
Michel Yanez Hernandez
Felix Möller
Mirza Turan

Helt välbalanserad ser väl inte truppen ut utan det verkar vara lite Kajsa Warg stug över uttagningen. Till exempel ingår där hela sju spelare som skulle kunna tänkas spela mittback, även om vissa av dem givetvis och i vissa fall företrädesvis spelas på en annan position. De potentiella mittbackarna är Berisha, Nkili, Westerlund, Ekstrand Hamrén, Olgars, Yanez och Turan. Är det gott om mittbackar så gäller motsatsen dedikerade anfallare. Möjligen att Lipovac skulle kunna sägas vara en sådan även om han väl oftast har fått spela på någon av mittfältspositionerna.

Varken ÖSK eller ÅFF verkar ha prioriterat U21-serien speciellt högt, vilket återspeglas i deras tabellplaceringar. I ÖSKs fall har spelartruppen helt enkelt varit för tunn för att man skall kunna komma till spel med tillräckligt slagkraftiga lag.

Intressant i den här matchen är vilka spelare från A-truppen som får göra resan till Östergötland. Rimligtvis är det de som står längst från speltid i Djurgårdsmatchen på fredag (även om uttagningen av Nkili förbryllar i det avseendet). P-O verkar nämligen inte gilla, att sända iväg spelare till U21-matcherna om det innebär att han sedan inte kan ha med dem i matchförberedande träning dagen efter.

Matchen börjar kl. 18:00 och går man in på Åtvidabergs websida kan man se en videoinspelning av matchen. (Kostnad: 69 kronor).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.