Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollslördag 140524

Det skulle sitta bra med ett div 1-mål från dagens födelsedags"barn".

Det skulle sitta bra med ett div 1-mål från dagens födelsedags”barn”.

Av någon anledning har seriemakarna sett till så att alla matcher för ÖSKs representationslag spelas på lördagen, vilket gör att de flesta av dem hamnar i en allsvensk skugga. Men ändå.


Först ut klockan 15:00 på lördagseftermiddagen är ÖSK U17. Efter förlustmatchen i Karlstad är det dags att ta nya tag. Inte någon lätt uppgift eftersom det är serieledarna från AIK som står för motståndet på sin hemmaplan Skytteholm. ÖSK behöver poäng för att kunna hålla sig kvar över slutspelsstrecket, men det blir nog svårt att få med sig några från den hör utflykten.
Matchtrupp: Joakim Brunnberg (mv), Tim Bergström, Ridwan Ikar-Amin, Michel Yanez, Johan Sjögren, Felix Möller, Joel Nilsson, Mikael Loön, William Gunnarsson, Jonathan Lundberg, Almin Masic, Mirza Turan, Marcus Karlsson, Andrée Andersson Bredenberg (U16) och Albin Rydberg (mv, U16)
Resultat: AIK-vinst med 5-2


Klockan 15:15 möter ÖSK U16 IK Sirius på Ekäng i en match som nästan hade kunnat vara en tidig seriefinal. Det är den dock inte eftersom IFK Norrköping liggr två poäng före serietvåan från Uppsala och trean ÖSK. En intressant match för ÖSK 16-åringar som kan spela riktigt bra när de får till det men inte alls när de inte gör det. Lagets spelstyrka beror till stor del på hur många – if any – av spelarna från U17-truppen de kan få låna in.
Resultat: Vinst för uppsalalaget med 3-0.


Även ÖSK Söder Dam reser till Stockholm, men stannar redan i de södra förorterna. Där möter de Älvsjö AIK i en match som nog kommer att ha betydelse för läget under de kommande matcherna. Serien är nu på väg at skiktas i en övre och en undre del och för Söders damer gäller givetvis att de vill ha bra häng i den övre delen. Innan omgångens matcher ligger laget tillsammans med tre (!) andra lag tre poäng efter serieledarna från IFK Nyköping. Motstånderskorna från Älvsjö AIK spelar snålt i alla avseenden. Fyra gjorda mål (på fem omgångar) men bara sju insläppta har givit laget tre oavgjorda enpongare och två förluster. Det vill nog till att Söders anfallare har siktet rätt inställt om de skall få med sig mer än en poäng på resan.

Följande spelare är med på bussresan: Ida Lindell (mv), Saga Magnusson, Stina Gävbo, Ida Scherling, Lisa Sundell, Marie Ståhlberg (k), Camilla Erkisi, Sophie Sörqvist, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Sabina Forsberg, Sandra ”Fläkten” Johansson, Joline Jakobsson, Freja Olofsson, Emma Tivemo, Hanna Åbom och Cassandra Söder (mv).

Bloggen noterar att Lisa Sundell, Cassandra Söder och Saga Magnusson är tillbaka i truppen efter sina skadebekymmer.

Älvsjö AIK: Inför Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.