Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: En halvlek räckte

Lukman Murad jagade fler mål matchen igenom. (Foto: Peter Fardelin).

Lukman Murad jagade fler mål matchen igenom. (Foto: Peter Fardelin).


En halvlek räckte för ÖSK när de mötte Syrianska FC i juniorallsvenskan. Det verkar i alla fall ÖSKarna ha tyckt eftersom det inte blev några mål alls i den andra. De sju obesvarade i den första räckte givetvis mer än väl till seger.

I den första halveken gjorde hemmalagets spelare lite som de ville – speciellt i Syrianskas försvarsregioner. Den offensiva trion Lukman Murad, Christer Lipovac och Felix Möller tog sig fram till bra avslutslägen i parti och minut. Bra understöd hade de dessutom av en jagande Carl Jägerhill samt en bollsäker och passningsbenägen mittfältsduo bestående av Max Lindborg och Mirza Turan. Det första målet kom redan i den 4:e minuten då Lukman Murad lobbade bollen över en målvakt på halvdistans och därefter rullade det på.

I andra halvlek hände det sedan ingenting (målmässigt). ”Vi håller inte uppe nivån och tar hela tiden för krångliga beslut”, tyckte Björn Cervin, lagets tränare efter matchen. ”Vi höll inte uppe nivån i andra och det är jag besviken över”, fortsatte Björn.

Det blir sådär ibland när det gått för lätt. Plötsligt vill alla bli målgörare och glänsa på egen hand. Dessutom skapade laget faktiskt några nog så bra målchanser även i andra halvlek, som man sedan missade på diverse underliga sätt. Ett antal spelarbyten under andra halvlek gjorde väl också sitt till för att det skulle komma en del grus i maskineriet.

Målkavalkad:
04. 1-0 Lukman Murad Kommer ensam efter ett slumpmässigt inspel och lobbar över målvakten.
09. 2-0 Felix Möller Kommer ensam med målvakten (Passning Lipovac?)
17. 3-0 Lukman Murad Hårt skott i ena krysset efter väl avvägd framspelning av Max Lindborg.
22. 4-0 Max Lindborg Löper i djupled, får en passning p foten och kommer ensam med målvakten.
35. 5-0 Lukman Murad Kommer fri centralt framspelad av Felix Möller
39. 6-0 Lukman Murad Slumpboll till Lukman i straffområdet och med tid på sig missar han inte sådana lägen. Målet kom minuten efter det att han blivit varnad för protest mot (uteblivet) domslut efter en straffsituation.
45. 7-0 Carl Jägerhill Inspel från Lipovac (?) som målvakten inte får kontroll på och Carl kommer först på den lösa bollen och kan stöta in den.

ÖSK kom till spel med tre av sina ordinarie spelare, Anton Westerlund, Oskar Ålgars och Amel Rastoder, gulkortsavstängda. Rätt match att ta de avstängningarna kan man väl tycka så här efteråt. ÖSKarna drog även på sig fyra nya varningar, en för snack och tre för att stoppa kontringar i den andra halvleken. Lite typiskt när ett lag tappar för mycket av sitt spel.

Det är svårt att dela ut några alltför stora pluspoäng efter en sådan här match. Motståndet var helt enkelt inte bra nog. Lukman Murad, som började som vänterbräddare men rätt tidigt bytte plats med Carl Jägerhill i anfallet, gjorde fyra mål, men körde alltför ofta fast i sina dribblingsförsök för att man skall kunna vara riktigt nöjd med hans insats. Christer Lipovac var konstruktiv i anfallsspelet, men kom själv alldeles för sällan till avslutslägen och när han väl gjorde det blev det inte riktigt skarpt. Backlinjen stod för en stabil och säker insats, vilket gav Filip Rinne i ÖSK-målet en lugn kväll. Filip kom ut och fick spela nickande extraback vid några genombrottsförsök från Syrianerna sida och hade dessutom några undanboxningar i lite besvärliga lägen.

Laguppställning: Filip Rinne – Hugo Eriksson, Oscar Fardelin, Carl Ekstrand Hamrén, Andreas Klingström – Felix Möller (61), Max Lindborg (75), Mirza Turan /46), Lukman Murad – Christer Lipovac (k), Carl Jägerhill (74).
Ersättare: Marcus Elmersson (mv), August Viklund (46), Simon Glännestrand (61), Marcus Karlsson (74), Jonathan Lundberg (75), Tim Bergström

I andra halvlek spelade Christoffer Lipovac centralt på mittfältet efter det att August Viklund blivit inbytt.

ÖSK: 7-0 mot Syrianska

Peter Fardelins matchbilder.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.