Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träning 140522

Bolltittare

Bolltittare

Bloggen tog en sväng förbi Eyravallen aka. Behrn Arena idag på förmiddagen. Intresset var väl främst inriktat på skadesituationen i laget. Saknades helt under utomhusträningen gjorde Oscar Jansson och Samuel Mensah. Deras resp. skador är ju av relativt färskt datum så det är inte så konstigt. Trion Wiliam Atashkadeh, Erik Moberg och Boris Lumbana tränade inte med truppen utan tillsammans under överinseende av Sam Masih. William tränade minst och sprang vad jag såg inte någonting. Boris tränade klart mest, sprang en hel del och såg allmänt fräsch ut. Erik Moberg lite mitte-mellan. Jag såg ingenting i hans löpsteg eller rörelsemönster som tydde på att en allvarlig fotskada hämmar honom. Robert Åhman Persson och Ilir Berisha tränade precis lika mycket som övriga spelare. För dem gäller det nu nog bara att finna den allsvenska formen.

Den intressantaste delen av de här träningarna är oftast när P-O ställer upp två lag av vilka det ena kan antas vara hans tilltänkta startelva för nästa match. Det är nu inte alltid detta stämmer, men ändå. Det mest anmärkningsvärda i dagens uppställning var nog att han lät Daniel Björnqvist spela till höger medan Patrik Haginge (som inte visade några tecken på att ha ett ryggproblem) tog hand om ytterbacksplatsen till vänster. Dessutom skiftade han på två positioner mellan ”halvlek” 1 och 2. I den första spelade Marcus Pode i den tillbakadragna anfallsrollen och Daniel Gustavsson som vänsterytter. I den andra halvleken ersattes de av Shpetim Hasani resp. Kalle Holmberg.

När det gäller platsen som vänsterback verkar det inte som om Christoffer Wiktorsson kommit närmare denna efter det att han fick ett inhopp mot Gefle. Idag utgjorde han nämligen tillsammans med Ilir Berisha mittbackslås i B-laget träningen igenom.

I övrigt märktes det att Alhassan Kamara är tillbaka och att han nog startar i Borås. Det var nämligen väldigt mycket framspelningar mot honom – både i form av instick och som bollar över backlinjen. I försvarsdelen var det påtagligt att P-O coachade Ayanda Nkili väldigt aktivt. Det handlade inte om hur man skall undvika att orsaka straff i slutminuterna, utan om hur Nkili skulle utföra uppspelen från mittbackspositionen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

1 kommentar – kommentera

Mr X

Nkili ska sitta på bänken, han lär göra en katastrofmatch mot Elfsborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.