Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: Programenligt mot FC Kristinehamn

En bra dag på jobbet för Jonathan Eriksson som gjorde fyra mål

En bra dag på jobbet för Jonathan Eriksson som gjorde fyra mål

ÖSK:s 15-åringar hade inga problem med att helt enligt förhandstipsen besegra FC Kristinehamn. Gästerna, som nog gör sin första säsong i regionalserierna, låg sist i tabellen inför matchen och ligger nog ännu mera sist efter den.  Dagens match tog väl i princip slut redan efter en kvart. Då hade ÖSK hunnit med att göra tre mål. De första två av Jonathan Eriksson och det tredje av Anton Söderman.

Efter det tredje målet gick ÖSK-spelet lite i baklås. Tempot sjönk och många spelare ville göra alltför mycket på egen hand. Det blir lätt så i den här typen av matcher. Värmlänningarna utnyttjade svackan i ÖSK-spelet till att göra ett tröstmål efter 20 minuter. På sätt och vis kändes det helt ok att laget inte skulle behöva åka tillbaka till Kristinehamn alldeles lott- och mållösa. Innan halvleken var slut ökade Antons Söderman på till 4-1.

Inför andra halvlek bytte Ted Larsson in fyra spelare. Dels därför att det från början var tänkt att i en sådan här match skall alla få speltid, dels för att försöka skaka lite liv i laget igen. Det senare lyckades man rätt bra med. Även om det inte blev fler mål så blev det i alla fall bättre spel. Efterhand som spelare byttes in och ut så sjönk dock kvaliteten igen.

Mezbah Nazari: snabb och svårstoppad.

Mezbah Nazari: snabb och svårstoppad.

Mesbah Nazari gjorde ställningen till 5-1 precis i inledningen till andra halvlek varpå Jonathan Eriksson rundade av tillställningen på samma sätt som han börjat den – med 2 mål. Slutresultatet blev alltså en ÖSK-seger med 7-1. I ÖSK-lägret kunde man glädja sig åt att Hassan Hussein gjorde comeback efter två skadefyllda månader på grund av ett brutet nyckelben och sedan ett uttänjt ledband. Lagkaptenen Mattias Sjöberg gjorde en kvart borta mot Eskilstuna City förra helgen och fick göra lite drygt 20 minuter idag i inledningen av andra halvlek. Det var helt enligt plan, försäkrade Ted efter matchen.

Henrik Westher: dominant på mittfältet

Henrik Westher: dominant på mittfältet

Det blev en lite väl stor seger för att man helt rättvist skall kunna bedöma spelarnas insatser. Mycket av ÖSKs spel bygger på Henrik Westhers kapacitet på det centrala mittfältet. Spelar man bollen till honom gör han nästan alltid något vettigt och konstruktivt med den. Att Jonathan Eriksson gjorde fyra mål var ingen slump. Han är en mycket rörlig och kraftfull anfallare med näsa för var målet är beläget. Mesbah Nazari ställde till en hel del för Kristinehamns ytterbackar – första halvlek som högerytter och i den andra på den vänstra kanten.

ÖSK-målen:
02. 1-0 Jonathan Eriksson (nickar in en frispark vid bortre)
13. 2-0 Jonathan Eriksson frispelad centralt av Mesbah Nazari
15. 3-0 Anton Söderman efter lite hit och dit i straffområdet på ett inspel från hörnflaggehållet av Henrik Westher.
21. 3-1
35. 4-1 Anton Söderman flyter fram längs vänsterkanten. lurar några försvarare på väg in i straffområdet och trär sedan in bollen.
41. 5-1 Mesbah Nazari på egen hand längs vänsterkanten, bryter in och ser ett hål vid första som han utnyttjar.
50. 6-1 Jonathan Eriksson klackar in en andraboll efter hörna av Henrik Westher
58. 7-1 Jonathan Eriksson på straff efter det att Mesbah Nasari blivit fälld vid kortlinjen.

Laguppställning: Lite svårt med hur laguppställningen såg ut matchen igenom. Dels är jag inte hundraprocentigt inläst på alla spelarna i truppen. Dels var det svårt att ibland se hur man ställde upp spelarna på planen (jag ”chansar” på att det var en 4-2-3-1 uppställning, men det kan ha varit 4-3-3 också eller något annat) och dessutom var det väldigt många byten i andra halvlek. Ted hade sex utespelare på bänken och ambitionen var att alla skulle få vettigt med speltid.

Startelva: Jack Meehan (k) – Samuel Brunnberg (69), Viktor Petersson Svensson, Olle Askerblom, Sebastian Carone (41) – Henrik Westher, Beroa Rahman (41) – Mesbah Nazari (63), Touma Sabbagh (ut 41, in 64), Anton Söderman (ut 41, in 66) – Jonathan Eriksson (66)
Avbytare: Mattias Sjöberg (in 41, ut 64), Jalal Nader (41), Sebastian Ternevid (41), Adam Fredriksson (in 41, ut 61, in 69), Hassan Hussain 61), Samuel Oskarsson (63)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.