Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16: DM-seger över Sturehov

Almin Masic (centralt) blev matchvinnare för ÖSK med sina två mål. Här tillsammans med Emil Trobäck.

Almin Masic (centralt) blev matchvinnare för ÖSK med sina två mål. Här tillsammans med Emil Trobäck.

ÖSKs 16-åringar inledde årets DM-spel med en hemmamatch på Ekängsplasten med grannarna från IK Sturehov som motståndare. Björn Juhlin & Co. hade inte tagit några risker utan kallat ner de spelare från U-truppen som var tillgängliga, vilket nog innebar en viss förstärkning av laget, även om Marcus Karlsson saknades på grund av sitt landslagsuppdrag.

ÖSK försökte och försökte i första halvlek, men kom ingen vart mot Sturehovs kompakta försvar. Sturehov hade i princip ingenting att komma med i anfallsväg, men ledde ändå med 1-0 i halvtid efter det att ett inlyrat slumpskott – snyggt men tursamt – funnit vägen in i ÖSK-målet via en stolpträff.

I andra halvlek hade ÖSKarna skärpt till sig ordentligt. Resultaten lät inte heller vänta på sig. Almin Masic gav ÖSK ledningen i den 47:e minuten efter ett bra förarbete av Ebrima Jaithe som slog en öppnande passning från högersidan till Almin till vänster. Denne avancerade mot mål och avslutade med ett hårt skott mot bortre. Två minuter senare gör sedan Burin Jankaew 2-1. ÖSK får en hörna som Burin slår. Efter lite obestämt spel i Sturehovs straffområde kommer bollen tillbaka till Burin som grundlurar en av motståndarnas försvarare och sedan får fritt fram mot mål, även om vinkeln inte är den bästa. Burin finner dock den lucka han behöver och ger ÖSK ledningen. Mitt i andra halvlek gör sedan Almin Masic ÖSKs tredje mål på ett riktigt kanonskott mot ena krysset från en position utanför straffområdesgränsen. Därmed får ÖSK en viss marginal neråt ifall det skulle bli ytterligare ett slumpmål för Sturehov. Det blev det nu inte – ÖSK var väldigt överlägsna i andra halvlek och jag undrar om Sturehov ens hade något allvarligt menat avslut mot ÖSK-målet.

Det blev till slut en komfortabel seger för ÖSKarna, även om det kändes lite osäkert så länge som Sturehov hade ledningen. Pluspoäng för jobbet i andra halvlek går till målskyttarna och Adem Greku som byttes in som central mittfältare efter halvtidspausen. Ebrima Jaiteh också han inbytt till andra halvlek ställde till med en hel del problem för sina motståndare tack vare sin snabbhet och tyngd i närkampsspelet. Återbördad till ÖSK efter en halvsäsong os Karlslund är Kevin Suarez.

I nästa omgång kommer ÖSK att få möta Karlslunds IF – ett lag som man alltid har haft svårt för av någon anledning. Den matchen kommer dock förmodligen inte att ha spelats förrän i höst. Hos förbundet ligger den inlagd med ett tentativt speldatum per den 20 augusti.

Burin Jankaew svarade för en bra andra halvlek då an tidivs satte Sturehovs försvar under en hård press genom sina svårstoppade löpningar.

Burin Jankaew svarade för en bra andra halvlek då an tidvis satte Sturehovs försvar under en hård press genom sina luriga löpningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.