Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll 140517-18

Lite lugnare är det väl den här helgen, men det finns lokal ÖSK-fotboll att titta på både på lördag och söndag innan det blir allsvensk fotboll på måndag.


Först ut av representationlagen denna helg är ÖSK U17. De tar på sin hemmaplan Behrn Arena emot göteborgarna från Lärje-Angereds IF. I den något svårtydda serietabellen ligger Lärje en poäng, en placering och ett (slutspels)streck över ÖSK. Kan ÖSK mönstra ett någorlunda komplett lag så bör man kunna ta en trepoängare, tror jag. Det finns ju en del spelare som kommer till matchen med positiva minnen från U21-mötet med Djurgården och för Marcus Karlssons del en landslagsdebut.

Matchtruppen: Joakim Brunnberg (mv), Albin Rydberg (mv, U16). Michel Yanez, Viktor Franssila, Johan Sjögren, Ridwan Ikar Amin, Albin Ödberg, Joel Nilsson, Mikael Loön, Mirza Turan, Felix Möller, Jonathan Lundberg, Marcus Karlsson, William Gunnarsson och Almin Masic.

Resultat: Vinst med 4-2


Samtidigt men på Hammarby IP i Stockholm möter ÖSKs U19-lag Hammarby IF. Stockholmarna brukar alltid ha bra ungdomslag och kan nog bli en svår nöt att knäcka för ÖSK. I tabellen ligger dock ÖSK fyra poäng före Hammarby, så årets upplaga är kanske inte så spelstarka. Men serien är ung och än så länge är bara sex omgångar spelade. Eftersom U17 och U19 spelar sina matcher samtidigt blir det inte möjligt för lagen att låna spelare av varandra.

Matchtruppen: Marcus Elmersson (mv), Hugo Eriksson, Carl Ekstrand Hamrén, Oskar Ålgars, Oscar Fardelin, Max Lindborg, Amel Rastoder, Anton Westerlund, Lukman Murad, August Viklund, Simon Glännestrand, Andreas Klingström, Carl Jägerhill, Tim Bergström och Filip Rinne (mv).

Resultat: Förlust med 3-1Klockan 14:00 är det meningen att ÖSK Söder Dam skall försöka komma tillrätta med eventuella sviter efter den lite snöpliga förlusten mot Enskede förra helgen. Motståndarna från Smedby AIS är moderklubb för Söders målvakt Ida Lindell och för Sara Hjelm. Tabellmässigt efter fyra omgångar skiljer det en poäng och tre plusmål mellan lagen – till Smedbys fördel. Det verkar alltså vara upplagt för en jämn och spännande match på Pettersberg.

ÖSK Söder har aviserat att man kommer till matchen med följande trupp: Ida Lindell, Saga Magnusson, Stina Gävbo, Ida Scherling, Lisa Sundell, Marie Ståhlberg (k), Isa Olofsson-Lindberg, Camilla Erkisi, Sophie Sörqvist, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Sabina Forsberg, Sandra ”Fläkten” Johansson, Joline Jakobsson, Freja Olofsson, Emma Tivemo och Hanna Åbom.

Smedby AIS: Örebro SK Söder på bortaplan

Resultat: Vinst med 3-0. Sara Sandberg (2) och Hanna Åbom 1


På söndag har jag bara funnit en match som ligger inom Bloggens bevakningsområde. Det är ÖSK U15 som på Ekäng möter FC Kristinehamn. Förhandstipset för matchen lutar strakt mot en säker ÖSK-seger. Värmlänningarna har inte börjat serien bra, har bara tagit en poäng och efter 1-12 förlusten mot IFK Kumla förra helgen är den mindre smickrande målskillnaden 7-29 efter fem matcher. ÖSK har vunnit tre av sina fyra matcher även om målfabrikationen ännu inte kommit igång på allvar.
Avspark 13:00 söndag på Ekäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.