Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Oavgjort mot Djurgården

ÖSK spelade oavgjort mot Djurgården i gårdagens U21-match på Behrn Arena. Ett bra resultat för ÖSK med tanke på att man blandat rätt friskt i laguppställningen. Medan Djurgården enligt vad man skriver på sin hemsida ”satsar hårt” på serien för att kunna gå till rätt slutspel verkar ÖSK ha ett mer avspänt förhållande till U21-matcherna. Det tycks inte finnas någon uttalad målsättning eller ens önskan att placera sig bra i serien. Man nöjer sig med att försöka prestera så bra som möjligt utifrån de förutsättningen som gäller för varje enskild match.

Igår verkar huvudsyftet ha varit att ge speltid åt tre spelare som är på väg tillbaka efter långvariga skadeproblem. Samtidigt utnyttjade man den här gången möjligheten att ge några av lagets bänkspelare speltid. Kompletterade gjorde man med tre provspelare samt med yngre spelare från ÖSKs U-trupp. Det är väl bara Max Lindborg av de inbytta ungdomarna som inte kvalar in för U17-laget på grund av sin ålder.

Djurgården började matchen bäst och hade initiativet fram tills dess att Felix Möller gav ÖSK ledningen efter en halvtimmes spel. Den sista kvarten av första halvlek var sedan ÖSKs. I andra halvlek började Djurgården igen bäst och i den 70:e minuten kvitterar de, vilket inte alls var orättvist. Mot slutet av matchen känns återigen ÖSK som det starkare laget. Andra halvlek i den här typen av matcher sjunker oftast kvalitetsmässigt i och med att lagen i de flesta fall byter in yngre och mindre rutinerade spelare. Så även den här gången.

Av provspelarna skötte sig den 16-årige mittbacken Axel Påhlsson från Tibro AIK utmärkt. Han raderade i princip ut Djurgårdens Philip Hellquist. Lite försiktig i uppspelsfasen där han gärna lämna över ansvaret till Ilir Berisha eller Ludwig Bergström. Miran Abdulraham från Rynninge spelade högerbräddare i en 4-2-3-1 uppställning och levererade även han en god insats. Snabba fötter och en god teknisk förmåga. Insatsen kröntes av en magnifik passning till Felix Möllers mål. Zana Can från Örebro Syrianska bytte av Alhassan Kamara inför andra halvlek och fick väl inte ut så mycket av sin insats. Can är snabb och löpvillig men hade svårt att få kontroll på bollen. Han kom till avslut vid några tillfällen men kunde inte hota på allvar.

Av ÖSKs återvändare spelade Ilir Berisha för första gången sedan återkomsten en hel match. Han såg inledningsvis lite trög ut, men det blev bättre efter hand eller så var det så att de inbytta motståndarna inte var lika vassa. Alhassan Kamara spelade en halvlek och fick egentligen inte så mycket uträttat. ÖSK och då främst Nordin Gerzic och Kalle Holmberg fick inte fram de rätta bollarna för honom att jobba på så han sprang mycket ”i tomme”. Robert Åhman Persson spelade de sista 20 minuterna och uppträdde med en hel del pondus. Han kommer säkert att bli en tillgång för ÖSK när han väl är klar för att spela med A-laget. När detta kan ske är dock oklart – från ÖSKs sida verkar man inte anse att han är klar än.

Av ÖSKs egna ungdomar märktes målskytten Felix Möller och Mirza Turan mest. Mirza spelade för övrigt hela matchen. Under den första timmen på den för honom ovana positionen som högerback och sedan som central mittfältare. Både Felix och Mirza är ju väldigt bolltrygga och visade upp prov på ett riktigt bra passningsspel, vilket inte kan sägas om alla spelarna från A-truppen. Kalle Holmberg var väl den som syndade mest i det avseendet.

Ludvig Bergström fick efter sin snabbövergång från i fredags förtroendet att vakta ÖSK-målet och klarade av sin uppgift på ett utmärkt sätt med några riktigt bra räddningar på kontot. På målet fanns det inte så mycket att göra för hans del. Djurgårdaren fick en perfekt passning på ett instick och kom ensam mot mål och då skall det ju vara mål. Christoffer Wiktorsson stod för en utmärkt insats som vänsterback. Han fick väl maka på sig för att lämna en plats fri för Påhlsson. Ayanda Nkili gjorde vad som förväntades av honom även om några slarviga rensningar, som inte hittade rätt mottagare, hade kunnat ställa till det. Jag tyckte att han gjorde bättre ifrån sig under andra halvlek, då han inte hade Nordin Gerzic att ta hänsyn till i sitt spel. Nordin tar stor plats när han är på plan, vilket kan vara både positivt och negativt.

Matchfakta (från ÖSKs hemsida).

30. 1–0 Felix Möller (Miran Abdulraham)
69. 1–1 Malesela Elias Monene (Alexander Faltsetas)

Laguppställning: Ludwig Bergström – Mirza Turan, Ilir Berisha, Axel Påhlsson (86), Christoffer Wiktorsson – Ayanda Nkili (63), Nordin Gerzic (46) – Felix Möller (69), Kalle Holmberg (63), Miran Abdulraham – Alhassan Kamara (46)
Avbytare: Marcus Elmersson (mv), Robert Åhman Persson (69), Michel Yanez (82), Max Lindborg (in 46 – ut 82 – in igen 86), Tim Bergström (63), Zana Can (46) och Albin Ödberg (63)

Mer om matchen.
ÖSK: Intervju med Alexander Axén (video)
ÖSK: Julia Perssons matchbilder
NA: Prestigevärvningen spelar igen
Djurgårdens IF: Kryss för DIF U21 på Behrn Arena
Djurgårdens IF: Höjdpunkter med mål, målchanser mm. (video)
Skaraborgs Allehanda: Beröm till Påhlsson efter provspelet med ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.