Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Djurgården på besök.

I kväll möts ÖSK och Djurgården i en match i U21-allsvenskan. ÖSKs motståndare har redan hunnit lägga ut en del material om matchen som man säger sig satsa en hel del på. Återstår att se hur ÖSK gör. De spelare som brukar komplettera spelarna från A-truppen spelade ju en tuff ligacupsemifinal på tisdagseftermiddagen och har väl inte hunnit återhämta sig för match knappt 24 timmar senare. (Om inte Jimmy Högberg har någon patentmetod för att uppnå detta).

Djurgården har aviserat att man kommer med följande trupp: Målvakter: Hampus Nilsson, Sebastian Winther. Försvarsspelare: Jesper Arvidsson, Jakob Glasberg, Mattias Östberg, Frej Engberg, Michael Jahn, Ludwig Brandimarti. Mittfält/Anfallare: Philip Hellquist, Christian Rubio Sivodedov, Alexander Faltsetas, Niko Granberg, Marijan Cosic, Samuel Holm, Thandolwethu Handsome Maqhina och Malesela Elias Monene.

Djurgårdens IF: Inför U21 Örebro-DIF

Onsdagen den 14 maj kl 18:00. Behrn Arena.


Tillägg: Efter det att ÖSK klarat av dagens träning har man nu släppt kvällens laguppställning. Det blev som jag gissade en rätt blandad kompott med både seniora spelare från A-truppen och en grupp av de yngre spelarna från U-truppen. De som spelade mot BK Häcken i ligacupen belastas inte mer än att några av dem har fått plats på bänken. I stället har ÖSK valt att ta in några provspelare för att dryga ut truppen och få en koll på några talanger i ÖSK-miljö.

Följande lag har tagits ut:
Startelva: Ludwig Bergström – Mirza Turan (U17), Ilir Berisha, Axel Påhlsson (Tibro AIK), Christoffer Wiktorsson – Ayanda Nkili, Nordin Gerzic – Mohammed Hussein (Yxhults IK), Kalle Holmberg, Miran Abdulraham (Rynninge IK) – Alhassan Kamara
Avbytare: Marcus Elmersson (U19, mv), Robert Åhman Persson, Michel Yanez (U17), Felix Möller (U17), Max Lindborg (U19), Joel Nilsson (U17) och Zana Can (Örebro Syrianska)

Reglerna för U21-serien säger att man får ha max 5 stycken överåriga utespelare på planen samtidigt. ÖSK kan ha sex spelare från A-tuppen med från start i den här matchen tack vare att Kalle Holmberg fortfarande kan tas in under ungdomskvoten (max 21 år i år).

Beträffande provspelarna så är Påhlsson en mittback född 1997 eller möjligen 1998. Han verkar redan spela som ordinarie i Tibro AIKs div 2-lag. Meningen verkar ha varit att även 18-årige Ludvig Fritzon från Tibro skulle ha varit med i den här matchen, men han har fått lämna återbud på grund av skada. Skaraborgs Allehanda har en bild på killarna och lite text, men artikeln finns bara tillgänglig mot betalning.

Mohammed Hussein från Yxhult deltog även i den senaste U21-matchen mot AIK och har fått förnyat förtroende. Kul att se att Rynninges tekniske offensiva spelare Miran Abdulraham får en möjlighet att visa upp sig i det här sammanhanget.

Zana Can som börjar på bänken tillhör i år Örebro Syrianska och har tidigare representerat ett antal olika klubbar i Örebro. Tanken är väl förmodligen att man vill se på honom på en av ytterpositionerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.