Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cupförlust, men ÖSK-mål för Forward

BK Forward gick på en mina som påminner en hel del om den som ÖSK råkade detonera på Grenadjärvallen förra sommaren. De förlorade nämligen en match i Svenska Cupen mot ett lag som hör hemma tre divisioner under dem. I Forwards fall var det visserligen ”bara” en kvalmatch till huvudturneringen, men ändå.

Ändå ledde Forward matchen mot Nora-Pershyttan med 2-0 ända fram till den 83:e minuten. Sebastian Ring gav sitt lånelag ledningen på frispark och Filip Albertsson dubblade målskörden på straff. (Eller om målen kom i omvänd ordning – det finns olika uppgifter om den saken.

Men i slutet av matchen fick Nora två straffsparkar i tät följd och kunde gå ikapp till 2-2. Därefter vann de straffsparksläggningen med 4-2 och går alltså vidare till Cupens första (riktiga) omgång. Lite underlig är förlusten eftersom Forward kom till matchen med ett rätt bra lag som innehöll spelare som Robert Walker, Jacob Nilsson, Matias Bulun, Erik Björndal förutom de två ÖSKarna.

Även distriktets andra lag i cupen stod för övrigt för en skräll, när de gick vidare. Det var ju IFK Kumla som slog ut Rynninge IK från cupen för några veckor sedan.

NA: Nora vann mot Forward
BK Forward: Rejält bakslag i cupen

2 kommentarer – kommentera

Kribbe

När ÖSK förlorade mot Rynninge i cupen var det mot ett lag t-v-å divisioner under dom.

Ficedula hypoleuca

Ja, det stämmer (visserligen). Men jag har alltid ansett att ÖSK egentligen var ett allsvenskt lag som halkat lite snett inför 2013 års säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.