Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Vinst mot Älvsjö

Det såg till att börja med ut att kunna bli något av en promenadseger när ÖSK mötte Älvsjö AIK i juniorallsvenskan. Men skenet bedrog och efter det att ÖSK lite onödigt tappat en 3-1 ledning och släppt upp sina gäster till 3-3 stod matchen faktiskt och vägde under större delen av andra halvlek. En perfekt nick av Oskar Ålgars på en frispark slagen av Lukman Murad med 10 minuter kvar att spela avgjorde dock matchen till ÖSKs fördel. Att August Viklund sedan kunde knorra in ett långskott i krysset innan matchtiden var till ända blev liksom grädde på moset.

I första halvlek såg det till att börja med riktigt fint ut. ÖSKarna hade ett bra grepp om matchen och skapade en del riktigt bra målchanser. Matchens första mål gjordes av Carl Jägerhill som kom fri framspelad av August Viklund. Då hade det gått 18 minuter och ÖSK hade matchen i ett fast grepp. Glädjen och ledningen blev dock kortvarig. Fyra minuter senare gör Älvsjö 1-1. En bra individuell prestation med en bicykleta framför ÖSK-målet efter hörna.

Inga större problem för ÖSK som mer eller mindre omgående återtar ledningen genom August Wiklund. Anton Westerlund frispelar Simon Glännestrand som fri träffar målvakten med skottet. August dyker sedan upp vid bortre som den måltjuv han är och makar in bollen i öppet mål. I den 37:e minuten gör ÖSK sedan 3-1 när August Viklund och Lukman Murad väggspelar sig igenom Älvsjö-försvaret. Lukman får målet och Agge passningspoängen. Där borde ÖSKarna ha stängt matchen, men icke. Minuten efter reducerar Älvsjö till 3-2. Ett inspel längs med mållinjen styrs in vid bortre. Lite onödigt kan tyckas.

När andra halvleken börjar byter ÖSK in Carl Ekstrand Hamrén som mittback. Han får därmed sin omstart efter en rätt långvarig frånvaro på grund av ljumskproblem. Ut går Simon Glännestrand som spelat anfallare. För att få ihop det pusslet så blir det en ordentlig omsortering på högerkanten. (Oscar Fardelin bli ytterback, Hugo Eriksson flyttar över till vänster, Andreas Klingström blir högerbräddare och Carl Jägerhill tar den lediga platsen i anfallet).

Med en halvtimme kvar att spela gör sedan Älvsjö 3-3. På nytt är det en hörna som ÖSKarna inte får iväg utan man kan från Älvsjös sida trassla in den i mål. Utjämnat och plötsligt är det match med Älvsjö som det något bättre laget (faktiskt). Båda lagen känner att de har en bra chans att vinna matchen och anfaller friskt. I den 79:e minuten är det dags för ytterligare en återstart då Rikard Hallgren byter av Andreas Klingström. Rikard har bara hunnit vara på plan en minut (typ) innan han blir fälld ute på kanten. Lukman Murad tar som sagt hand om frisparken och Oskar Ålgars nickar/styr snyggt in den mot bortre krysset.

Björn Cervin var efter matchen inte helt nöjd med lagets insats trots segern. Första halvlek var ok, medan den andra var sämre. Han tyckte att spelarna genomgående såg lite sega ut efter förra veckans urladdning mot Djurgården. Några plusvarianter tyckte han inte heller att han hade sett i sitt lag. En bra dag på jobbet men inte så mycket mer, sett från lagledarbänken. Bloggen väljer att trots detta plussa för August Viklund med två mål och två målgivande passningar och ett onödigt gult kort. August ser ofta helt ointresserad ut, snackar till sig gula kort i onödan, jobbar inte alltid så hårt i defensiven, men offensivt presterar han på något sätt nästan varje gång han spelar.

Matchfakta.
18. 1-0 Carl Jägerhill (August Viklund)
22. 1-1
24. 2-1 August Viklund (Simon Glännestrand)
37. 3-1 Lukman Murad (August Viklund)
58. 3-3
80. 4-3 Öskar Ålgars (Lukman Murad, frispark)
85. 5-3 August Viklund (Lukman Murad)

Laguppställning: Marcus Elmersson – Hugo Eriksson, Oscar Fardelin, Oskar Ålgars, Andreas Klingström (ut 79, in 82) – Carl Jägerhill (82), Anton Westerlund (k), Amel Rastoder (82), Lukman Murad – August Viklund, Simon Glännestrand (ut 46, in 82)
Avbytare: Filip Rinne (mv), Carl Ekstrand Hamrén (46), Rikard Hallgren (79), Edwin Ahlnäs

 

Matchbilder tagna av Peter Fardelin.

Detta bildspel kräver JavaScript.

1 kommentar – kommentera

Mattias

Ingen bra match, men ska nån ha plus är det
Westerlund som i alla fall jobbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.