Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Förlust trots tre mål

Det blev mycket kamp men ändå inga poäng, då Marie Ståhlbergs ÖSK Söder förlorade mot Enskede.

Det blev mycket kamp men ändå inga poäng då Marie Ståhlbergs ÖSK Söder förlorade mot Enskede.

Gör man tre mål skall man ta poäng – om inte tre så i alla fall en. Det gjorde inte ÖSK Söder Dam, när de mötte Enskede IK på Pettersberg. Gästerna gjorde nämligen fyra. Kvaliteten slog kvantiteten skulle man även kunna säga. Söders spelare radade upp målchanser, men hade inte den rätta turen (eller vad det kan ha varit) på sin sida.

I matchinledningen var gästerna från södra Stockholm det klart bättre laget. Ett rättvänt mittfält fick fram några riktigt fina instick genom ÖSKs backlinje. Avsluten gick dock på utsidan av stolparna. Då såg det ut som om det var ÖSK som hade turen på sin sida. Mitt i Enskedepressen gjorde sedan Söders Hanna Åbom 1-0 till hemmalaget efter en fin soloprestation. Bra fart efter vänsterkanten, inskärning mot straffområde, och några bortlurade försvarare ett otagbart skott i mål. Så skall det göras.

Efter det lite överraskande ledningsmålet tog Söder över mer av spelet och halvleken avslutades med två missade jättechanser. I princip öppet mål från nära håll – men ända avslut över målet. Söder kunde gå till halvtidsvilan med en inte helt välförtjänt ledning som dessutom hade kunnat vara något mål större.

Andra halvlek började sedan ungefär som den första slutade med någon missad ÖSK-chans. Enskede vänder sedan ställningen till sin fördel när de på två minuter lyckas att både kvittera och ta ledningen. Söders försvar överspelat vid båda tillfällena. Lite oturligt med kvitteringen, då Marie Ståhlberg halkar omkull just som hon skall avvärja. I den 65:e minuten har sedan Enskede turen på sin sida ytterligare en gång. ÖSKs duktiga målvakt Ida Lindell kommer ut på vad som ser ut som en rutinmässig räddning, men får av någon anledning inte tag på bollen. I stället kan Enskedes tremålsskytt Hanna Lundkvist springa in med den i ett öppet och oförsvarat mål.

Två minuter senare ger Hanna Åbom Söder nytt hopp genom sitt och lagets andra mål. Framspelad centralt av Emma Tivemo gör hon enkelt 2-3. Vid det här laget har Söder tagit över matchen totalt (som det brukar heta). Vilket inte hindrar Hanna Lundkvist från att öka på sitt lags ledning till 4-2. Hon kommer fri bakom ÖSKs högt stående backlinje och lyfter bollen över Ida Lindell som stod några meter framför mållinjen.

Efter 2-4 målet inleder ÖSK en intensiv press och gör i princip allt utom mål. Laget går ner på en trebackslinje och presterar skott och nickar i stolpe och ribba, skott utanför, skott på målvakten osv. Allt utan belöning ända till dess att Sara Sandberg med bara någon minut kvar att spela reducerar. Hon får i ett tättbefolkat straffområde tag på en andraboll efter en frispark, vänder upp ungefär vid straffpunkten och placerar skottet i närheten av ena krysset som om det hade varit den enklaste saken i världen. Fler mål blir det tyvärr inte utan Enskede får alla poängen med sig hem.

Det blev ju i och för sig en underhållande och spännande andra halvlek även om det var ÖSK Söder som hamnade i underläge. Men man skall inte släppa in fyra mål på en halvlek även om man har en del otur. Dessutom skall man göra fler mål med det spelövertag som skapades i den andra halvleken. Det var visserligen en hel del nästan-bollar som tog i målram etc, men de var oftast resultatet av slumpmässiga situationer och inte genomarbetade anfallskombinationer.

Även om det blev förlust kan man hos ÖSK Söder få ta med sig att man trots allt skapade en hel del målchanser mot en riktigt bra motståndare. Men det gäller som sagt att kunna konvertera sitt spelövertag till klara målchanser och sedan sätta dem och det misslyckades man idag. Eftermiddagens plus går till Hanna Åbom och Sara Sandberg – den senare för de perioder i matchen då hon spelade anfallare.

Matchfakta:
19. 1-0 Hanna Åbom
53. 1-1 Hanna Lundqvist
54. 1-2 Isabelle Alktun
65. 1-3 Hanna Lundqvist
67. 2-3 Hanna Åbom (Emma Tivemo)
73. 2-4 Hanna Lundqvist
89. 3-4 Sara Sandberg

Laguppställning: Ida Lindell (mv), Marie Ståhlberg (k), Stina Gävbo, Lisa Sundell, Sandra Johansson (77) – Sabina Forsberg (58), Freja Olofsson, Joline Jakobsson, Hanna Åbom – Sara Sandberg, Sabina Håkansson
Ersättare: Cassandra Söder (mv), Emma Tivemo (58), Sophie Sörqvist (77), Ida Scherling, Isa Olofsson Lindberg och Camilla Erkisi

Söder Dam: Söderförlust mot Enskede
Enskede IK: Vinst mot Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.