Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll 10 – 11 maj 2014

Vi har en hel del intressant fotboll att se fram emot under den kommande helgen – inte bara i Göteborg.

Söder Dam.
Söder Dam - Enskede

Söders damer skall försöka visa att de i år är ett topplag. Vill man vara det skall man besegra lördagsbesökarna från Enskede IK. En tuff uppgift – Enskede har även de mött och besegrat Tyresö och Boo, fast med större siffror än vad Söder klarade av. Farliga anfallare, men ett kanske inte lika stabilt försvarsspel utmärker laget av resultaten hittills att döma.

Resultat: Förlust 3-4. Hanna Åbom 2, Sara Sandberg


Klockan 15:00 på lördag börjar U15-lagets bortamatch mot Eskilstuna City. Sörmlänningarna kan efter fyra matcher vunnit två, spelat en oavgjord (IFK Kumla) samt besegrats av IK Sturehov. Målskillnaden på 16-15 efter fyra omgången säger att det nog kan bli en målrik match. Som jämförelse kan nämnas att ÖSK har 6-3 på sina tre matcher.
Resultat: Vinst 3-2. Mesbah Nazari (2), Mattias Sjöberg 1


ÖSKs U19-lag kommer närmast från en meriterande bortavinst med 2-0 mod Djurgårdens IF. Ett starkt försvarsspel lade grunden för den segern. Mot lördagsmotståndarna från Älvsjö AIK gäller det nog att även få anfallsspelet att fungera. Laget lär få lov att klara sig utan 97-orna som har annat för sig. Dessutom är det frågan om Krister Lipovac kommer att vara tillgänglig med tanke på att nu får speltid i A-laget.
Behrn Arena kl. 16:00 på lördag.
Resultat: Vinst 5-3. Carl Jägerhill, August Viklund (2), Lukman Murad, Oskar Ålgars


På Borås Arena börjar kl. 16:30 semifinalen i Ligacupen mellan IF Elfsborgs och ÖSKs U17-lag. ÖSK är svårslagna när man mönstrar det starkaste laget, men Elfsborg som rekryterar ungdomsspelare runt om i landet är starka.
Matchtrupp: Joakim Brunnberg (mv), Tim Bergström, Viktor Fransilla, Alex Hahne, Albin Ödberg , Ridwan Ikar Amin, William Gunnarsson, Michel Yanez, Almin Masic, Mikael Loön, Joel Nilsson, Jonathan Lundberg, Mirza Turan, Johan Sjögren, Marcus Karlsson, David Holm, Felix Möller och Albin Rydberg (mv, U16)
Förlust 5-2 Målgörare: David Holm och Alex Hahne.


ÖSK U16 spelar den första av två söndagsmatcher som berör ÖSKs representationslag. Kl. 13:00 möter de KB Karlskoga på Ekäng. ÖSK-lagets form varierar från match till match och man vet aldrig riktigt var man har dem. Får de till det mot KB bör de kunna vinna – om inte så inte.
Ekäng kl. 13-00 på söndag.
Resultat: Vinst med 1-0. Målgörare var Burin Jankaew.


ÖSKs fotbollshelg avslutas så på ny(Gamla) Ullevi där ÖSKs allsvenska lag möter IFK Göteborg kl 17:30.
Resultat: Förlust med 2-1. ÖSKs mål gjordes av Erik Moberg på andraboll efter hörna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.