Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21 och U17: Blandade trupper

ÖSKs U17- och U19-trupper är inne i ett intensivt skede av säsongen. Speciellt gäller det för U19-spelarna som skall försörja både U19 och till en del U21 med spelare. När de inte räcker till får man låna från U17 etc.

U19-var i lördags i Stockholm och besegrade Djurgården. Idag reser en del av dessa spelare till Borås för n U21-match mot Elfsborg. Samtidigt möter U17 i sin allsvenska Syrianska FC på Behrn Arena. Jag hade trott att man skulle utnyttja kvällens U17-match till att spela ihop laget för ligacupsemifinalen till helgen, men med en del spelare i gänget som reser till Borås så blir det inte så. Nu verkar Syrianska inte vara det skarpaste motståndarna i serien. De har hittills spelat fyra matcher och förlorat samtliga.

U21.
För bara några veckor sedan möttes lagen på Behrn Arena. Då tog ÖSK en snabb ledning med 4-0 efter 20 minuter. När krutröken skingrats stod ÖSK som segrare med 6-4. Den här matchen var ursprungligen inplanerad den 22 juli, men lagen verkar tycka att idag så är det en bättre dag att spela den. Det blir en blandad trupp från ÖSK som tar sig an Elfsborg. I den ingår spelare från A, U19, U17 samt en provspelare. De uttagna är:

Från A-truppen.
Jacob Rinne
Christer Lipovac
Ilir Berisha
Christoffer Wiktorsson

Från U19
Lukman Murad
Carl Jägerhill
Hugo Eriksson
Marcus Elmersson (mv)
Anton Westerlund
Simon Glännestrand
Max Lindborg

Från U17
Albin Ödberg
Mirza Turan
David Holm
Joel Nilsson

Provspelare
Mohammed Hussein (Yxhult)

Anm. ÖSK har i år bara en U-trupp. Jag har delat inspelarna i U19 resp. U17 utifrån deras ålder. Mest anmärkningsvärt av de uttagna spelarna är väl de som inte blivit uttagna. Om William Atashkadeh är i spelbart skick tycker jag att han borde ha varit med i den här matchen. Dessutom borde väl Marcus Pode och Samuel Mensah ha varit med eftersom de bara spelade en halvtimme mot Kalmar.

Matchen börjar kl. 18:00

Tillägg: Det verkar som om klubbarna kommit överens om spelstyrkan på sina lag. Även Elfsborgs laguppställning verkar innehålla mest U19-spelare. De enda två namnen jag känner igen är Per Frick som förra året spelade i Falkenberg med en viss framgång. I mål står Abbas Hassan som väl aldrig känts jättesäker.


U17.
U17-truppen har haft ända sedan den 1:a maj att återhämta sig. Då mötte de IFK Norrköping i en tät match som slutade 2-2 efter det att David Holm kvitterat i den sista matchminuten.

Till matchen mot Syrianska, som alltså inte blir någon generalrepetition inför ligacupssemifinalen kommer ÖSK till spel med följande trupp: Joakim Brunnberg (mv), Tim Bergström, Alex Hahne, Viktor Fransilla, Michel Yanez, William Gunnarsson, Almin Masic, Ridwan Ikan Amin, Jonathan Lundberg, Mikael Loön, Marcus Karlsson, Felix Möller,
Jacob Pehrsson (U16), Björn Lemte (U16), Albin Rydberg (mv, U16).

Trots att U17 fått lov att släppa fyra spelare till U21-truppen tycker jag att den här truppen ser rätt så bra ut. Glädjande att se att 99:an Almin Masic är tillbaka efter sin skada.

Matchen spelas på Behrn Arena och börjar kl. 19:30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.