Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Vinst mot Syrianska.

ÖSKs U17-lag besegrade programenligt Syrianska FC i kvällens match på Behrn Arena. Matchen slutade 7-0 efter en i alla avseenden överlägsen insats av hemmalaget.

Att åka till Örebro för att spela fotboll lär inte stå så högt på popularitetslistan hos Syrianska FC:s U17-lag. I ligacupen blev det förlust med 9-0 efter det att ÖSK tidigt tagit kommandot i matchen. I kväll blev det ”bara” 7-0 till hemmalaget – kanske för att det tog en kvart innan första målet ramlade in. Så länge ställningen är 0-0 känns läget alltid lite osäkert, men så fort Felix Möller slagit in ÖSKs första mål var känslan att den här matchen kan bara sluta på ett sätt. Så överlägsna var faktiskt ÖSK-arna.

Det blev också något av en målkavalkad med en fyramålsledning i paus och med sju gjorda mål vid full tid. Med lite bättre skärpa/tur hade det här lätt kunnat bli tvåsiffrigt. Syrianerna hade väl ett skapligt läge med en spelare som på något oförklarligt sätt kom fri men rullade bollen bredvid. Men annars var det ÖSK för hela slanten.

Målen:
16. 1-0 Almin Masic vinner boll mitt på syrianernas planhalva. Bra passning till Felix Möller som får tid och plats att sikta.
26. 2-0 Bollvinst igen av Almin Masic (?) som spelar Felix som passar Micke Loön som kommer i djupled och avslutar.
29. 3-0 Självmål eller Viktor Franssila beroende på hur man ser på det. Viktor slår vad som nog var tänkt som ett inlägg, men det tar på en försvarare och går i mål.
42. 4-0 Jonathan Lundberg tar emot en passning från Almin Masic. Med gott om tid och utrymme några meter från straffområdesgränsen får han tid att sikta in sig innan han knorrar in sitt skott.
??. 5-0 Mikael Loön frispelar smart Marcus Karlsson, som tränger sig in framför sin försvarare och gör mål.
61. 6-0 Självmål av en back som får en heltokig träffpå ett inlägg från Michel Yanez.
83. 7-0 Felix Möller passar William Gunnarsson. William ser ut som om han tänker spela ut bollen mot kanten, men ändrar sig och skjuter mål i stället.

Rikard Torstensson var efter matchen nöjd över att laget fortsatte att jobba matchen igenom trots att det rätt tidigt stod klart att det skulle bli en hemmavinst. Bra hos ÖSK var Mikael Loön och Jonathan Lundberg på det centrala mittfältet. Felix Möller jobbar hårt matchen igenom och kommer med i både mål- och passningsprotokollen. Alex Hahne, för dagen lagkapten i Mirza Turans frånvaro, och Michel Yanez bildade som vanligt ett mycket säkert mittbackpackspar. Almin Masic gjorde sin första match efter sin vadskada och lagets 99:a var inblandad i förspelet till några av lagets mål i första halvlek.

Motståndarlaget skall ha cred för att de tog sig an sin uppgift på bästa möjliga sätt och försökte spela fotboll trots att de inte riktigt räckte till. Det blev inga onödiga efterslängar eller onödigt tjafs trots att det nog inte var så upplyftande på planen.

Laguppställning: Joakim Brunnberg – Viktor Franssila, Alex Hahne (k), Michel Yanez Hernandez, Ridwan Ikar Amin – Tim Bergström (62), Jonathan Lundberg (75), Mikael Loön, Almin Masic (46) – Felix Möller, Marcus Karlsson
Avbytare: Albin Rydberg (mv), William Gunnarsson (46), Jacob Persson (62), Björn Lemte (75)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.