Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Oavgjort mot IFK Norrköping

Jonathan Lundberg gjorde ÖSKs första mål efter en fin individuell prestation i matchen mot IFK Norrköping. I bakgrunden Mirza Turan.

Jonathan Lundberg gjorde ÖSKs första mål efter en fin individuell prestation i matchen mot IFK Norrköping. I bakgrunden Mirza Turan.

Det blev till slut ett oavgjort (och rättvist) resultat när ÖSKs och IFK Norrköpings U17-lag möttes i pojklagsallsvenskan. Ett resultat som förmodligen inte någon av tränarna var riktigt nöjd med. IFK Norrköping inledde matchen klart bäst och dominerade spelmässigt under matchens första halvtimme. ÖSKs defensiva lagdelar var tidvis utsatte för en hård press vilken man hade påtagliga problem att befria sig från. Efter 28 minuter hade gästerna dessutom tagit ledningen med 0-1. Trots att ÖSK började få bättre ordning på spelet efter ledningsmålet gjorde östgötarna sedan 2-0 med fem minuter kvar av halvleken.

Hemmalagets Jonathan Lundberg kunde dock utjämna minuten senare till betydligt bekvämare 1-2. Jonathan, som är en duktig futsalspelare, snurrade upp försvarsspelare och motståndarmålvakt med några sulfinter och kunde sedan ”enkelt” rulla in reduceringen.

Rickard Torstensson behöll sin startelva på planen inför andra halvlek, men ändrade spelsystemet till 4-4-2 från 4-3-3 som man startade matchen med. Jag tyckte i och för sig att det mer såg ut som 4-1-4-1 med en alltför isolerad David Holm på topp. Mirza Turan jobbade hårt framför backlinjen för att i möjligaste mån hinna med att täta läckorna. I andra halvlek fick David sällskap av Felix Möller i anfallet, vilket gav norrköpingsförsvaret ytterligare en anfallare att hålla reda på.

Det verkade dessutom som om man från Norrköpingssida fegade lite och i första hand inriktade sig på att försvara den ledning man hade skaffat sig. ÖSK dominerade nämligen både spel- och chansmässigt under den andra halvleken, men det ville sig liksom ändå inte, trots flera bra möjligheter. Matchavslutningen blev sedan dramatisk. Först serverades Norrköping en gratischans i ÖSKs straffområde efter en missad passning. En helt fri spelare förivrar sig dock och skjuter högt över.

När sedan matchtiden är på väg att ta slut når en passning (eller om det var en rensning) från ÖSKs backlinje fram till David Holm. David tränger sig först och avslutar säkert i bortre. Stor glädje givetvis hos ÖSKarna som till slut fick en belöning för slitet i andra halvlek. Fast ÖSKs tränare var nog inte helt nöjd han heller, trots det sena kvitteringsmålet. Hans lag startade inte matchen på något bra sätt och dominansen under den andra halvleken borde ha resulterat i mer än ett mål.


Jag frågade Rickard efter matchen om han hade någon han ville plussa för, men det tyckte han inte att han hade. Det säger väl en del om att han inte var nöjd med sitt lags prestation. Jag tyckte att ÖSK, som i den här matchen ställde upp med i princip sitt bästa lag, borde vara nöjda med sin centrallinje. Joakim Brunnberg, som inte var med i den preliminära matchtruppen, men väl på plan är greppsäker och rätt dominant i straffområdet. Det något omaka mittbacksparet Michel Yanez Hernandez och Alex Hahne skötte sig också bra. Micha är ju inte seriens längsta mittback, men släpper sällan en anfallare förbi sig. Det han saknar i längd kompenserar han med sin snabb- och ettrighet. Alex som är född -98 har tagit plats i truppen först i år. Bra spelförståelse, fint huvudspel och en bra passningsfot gör att man inte kan se att han är en nykomling i laget.

Framför backlinjen hade Mirza Turan som vanligt ett tidvis otacksamt uppstädningsarbete som defensiv balansspelare. Uppgifter som han i allmänhet löser på bästa sätt. Det är ju inte heller av en slump han redan nu fått några träninspass med A-truppen samt inhopp hos U21. David Holm slet som vanligt hårt som en tidvis rätt övergiven anfallare. Han hade ”otur” att en del av hans inspel inte resulterade, men fick ändå till slut själv den passning som gjorde det möjligt för honom att ge sitt lag en välförtjänt poäng.

Matchfakta:
28. 0-1 Johan Eklöf
40. 0-2 Ermin Kojic
41. 1-2 Jonathan Lundberg
90. 2-2 David Holm (Michel Yanez)

Laguppställning: Joakim Brunnberg – Viktor Franssila, Alex Hahne, Micha Yanez, Albin Ödberg (79) – Mirza Turan (k,79), Joel Nilsson, Jonathan Lundberg (66) – Mikael Loön, Felix Möller, David Holm.
Avbytare: Albin Rydberg (mv), Marcus Karlsson (66), Ridwan Ikar Amin (79), William Gunnarsson (79) och Tim Bergström.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.