Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Körsbärsblom och fotbollsträning 140429

Samuel Mensah och William Atashkadeh såg båda spelbara ut.

Samuel Mensah och William Atashkadeh såg båda spelbara ut.

Bloggen gjorde ett besök uppe vid Universitetet idag för att försöka bilda sig en uppfattning om läget i laget etc. Jodå, det såg rätt bra ut. Körsbärsträden stod i blom intet anande den köldchock som kommer att drabba dem och alla pollinerande insekter på Valborg. På gräsmattan tränade ÖSK under ledning av tränartrion plus Jimmy. En förvånansvärt stor del av passet (kanske hälften) ägnades åt fysiska övningar innan bollarna fick börja användas. Fotbollspasset var sedan riktigt intensivt på en miniplan.

Efter fysdelen delades gruppen upp i tre delar. Fotbollsspelarna, rehabgruppen samt Marcus Pode. Pode som varit sjuk under de senaste dagarna sprang för sig själv medan rehabgruppen som bestod av Robert Åhman-Persson, Ilir Berisha, Alhassan Kamara och Carl Ekstrand Hamrén körde ett antal löplopp längs planens långsida (på löparbanan). Klart starkast (och snabbast) var RÅP som alltid startade några meter bakom de övriga och avslutade ett antal meter före dem. Han lär dessutom ha en riktigt bra kondition på Beep-nivå (så där får Björnqvist och Lumbana något att bita i). Berisha hade även han bra fart under fötterna öven om han inte riktigt matchade RÅP. För Kamara och Ekstrand Hamrén gick det långsammare.

Av fotbollsspelarna saknades Ayanda Nkili. Han var ju inte med på U21-matchen igår heller fast han ”borde” ha varit det så det lutar nog åt att han är sjuk. Däremot körde både Samuel Mensah och William Atashkadeh igenom hela programmet inklusive det intensiva matchspelet. Mensah kan säkert spela mot Kalmar och Atashkadeh i nuvarande form skulle nog kunna sitta på bänken för att hoppa in en stund på slutet om det behövs.

Detta bildspel kräver JavaScript.

1 kommentar – kommentera

Göran Wickström

Tack för rapport!
Intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.