Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll 26-27 april 2014

Medan ÖSK städade undan den sjätte allsvenska omgången redan på fredagskvällen så kommer de flesta av ÖSK-familjens övriga lag att spela sina matcher under lördag och söndag.


ÖSK U16 som spelar i den regionala serien har nu haft två veckor på sig att smälta den tunga 1-0 förlusten mot Karlslund. I morgon tar de emot Kvarnsvedens IF på Ekäng. Motståndarna är nya i det här sammanhanget – jag kan i alla fall inte påminna mig att de förekommit som motståndare tidigare. Kvarnsveden har hunnit med två matcher, seger mot KB Karlskoga och en 3-1 förlust i stadsderbyt mot IK Brage. Det här är en match som ÖSK nog bör kunna vinna. Ekäng kl. 10:30
Resultat: ÖSK-seger med 2-1. Båda ÖSK-målen gjordes av Ebrima Jaiteh.
Lagets hemsida: Matchrapport


Klockan 13:00 på lördagen är ÖSK U19 i Åtvidaberg för en match i U19-allsvenskan. ÖSKarna som haft en del skadeproblem har så här långt haft svårt att få till slagkraftiga lag i serien. En vinst och två förluster är dock bättre än hemmalagets facit – de har nämligen tre förluster. Matchen kommer att sändas över webben av Åtvidaberg. Det kostar 49 kronor vilket är i mesta laget för en U19-match.
Resultat: ÖSK-seger med 3-0. Målgörare var Christer Lipovac med 2 och Tim Bergström som alltså gjorde ett.


ÖSK Söder Dam spelar sin första hemmamatch i årets serie kl 14:00 på lördag. Motståndare är Tyresö FF som förra året utklassade Söders damer på sin hemmapaln, men förlorade med 1-0 på Behrn Arena. I år inledde Tyresö med en ordentlig förlust (1-4) mot Enskede. Antingen har de tappat ordentligt i spelstyrka eller så kommer de väldigt revanschsugna. Söderdamerna fick som bekant lite oturligt oavgjort 2-2 i sin premiärmatch förra helgen. På Pettersbergsplasten får de dock ett underlag som nog passar dem bättre.
Resultat: Seger för ÖSK Söder med 2-1. Målgörare var Isa Olofsson Lindberg och Sara Sandberg.


ÖSK U15 vann sin inledande match mot Motala AIK (lite turligt) med 3-1 för två veckor sedan. Förra veckan var de i Stockholm och svarade för en klart godkänd insats i en inbjudningscup. På söndag förmiddag blir det ett närkesderby mot IFK Kumla på Ekäng. Än så länge svajar det en del formmässigt kring laget. Kumla slog Degerfors i sin inledande match med 4-0, vilket väl bör innebära att det finns en hel del kvalitet hos motståndarna. Matchen sparkas igång klockan 10:30.
Resultat: Kumla-vinst med 1-0


ÖSK U17 gör årets ”långresa” under helgen. Kanske inte så lång mätt i mil, men väl i tid. FC Gute från Visby stpr för motståndet. Ett av olika anledningar rätt brandskattat ÖSK har förlorat sina två inledande matcher. Gute har en vinst på tre. En seger behövs verkligen för det yngre juniorlaget. Matchen startar kl. 11:00 på Rävhagens konstgräs.
Resultat: ÖSK vann matchen med 5-1. Målskyttar var Jonathan Lundberg (2), Mikael Loön, Felix Möller och Marcus Karlsson.


På måndagen avslutas sedan den förlängda fotbollshelgen med en U21-match mot AIK i Solna samt en div 5 match för ÖSK Söder Herr på nya hemmaplanen Grönpepparparkens IP. Motståndet kommer från IFK Askersund. Örebro Spelarinvest har sin årsstämma på 4:e våningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.