Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: Förlust mot Kumla

Jack Meehan hade en svettig förmiddag i ÖSK-målet i mer än ett avseende.

Jack Meehan hade en svettig förmiddag i ÖSK-målet i mer än ett avseende.

ÖSKs U15-lag fick tyvärr finna sig i en förlust då IFK Kumla besökte Ekäng på söndagsförmiddagen. Ingenting att säga om förlusten – Kumla var det bättre laget under större delen av matchen. Men sättet som vinstmålet kom till på kändes ändå lite surt. ÖSKs målvakt Jack Meehan hölls igång matchen igenom av anfallsglada motståndare och genom ett antal räddningar på både långskott och ensamkommande anfallare såg han till att hans lag ändå var med i matchen.

Mot slutet av matchen då Kumlas offensiv hade bedarrat och ÖSKarna verkade vara på att i alla fall få ett visst grepp om spelet kom sedan vinstmålet. En hörna som lite slumpbetonat styrdes i mål. Inte orättvis, men det kändes ändå oturligt med tanke på att det bara var fem minuter kvar och målet så att säga kom från ingenstans.

Segern var dock helt rättvis för gästerna som dominerade under första halvlek och spelade jämnt med ÖSK under den andra. Efter det att ÖSKs centrala anfallare Jonathan Eriksson ”tvingades av” planen efter en sammanstötning med Kumlas målvakt rätt tidigt i den första halvleken försvann mycket av hemmalagets genombrottskraft. (Jonathan spelade några minuter mot slutet av matchen så det verkar ha gått rätt så bra med honom trots allt).

I hemmalaget utmärkte sig Jack Meehan i ÖSK-målet genom ett antal kvalificerade räddningar. I backlinjen fastnade jag för Samuel Brunnberg kloka spel som vänsterback. På mittfältet märktes Henrik Westher mest. Jalal Nader kom in efter halvtidspausen och stod för en bra andra halvlek. ÖSKs anfallare är både påhittiga och tekniska men kom i den här matchen alldeles för sällan till avslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.