Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Vinst i Åtvidaberg

ÖSKs U19-lag tog säsongens andra serievinst idag när Åtvidabergs FF besegrades med 3-0. Riktigt vad som hände under matchen vet vi inte så mycket om än. Varken ÖSK eller Åtvidaberg har skrivit något om matchen ännu, så det blir till att läsa på och mellan raderna i den officiella matchrapporten.

ÖSK började matchen med följande spelare i startelvan: Edwin Ahlnäs, Oskar Ålgars (k), Max Lindborg, Amel Rastoder, Carl Jägerhill, Andreas Klingström, Joel Nilsson, Hugo Eriksson, Simon Glännestrand, Joakim Brunnberg (mv) och David Holm.
På bänken satt då matchen började: Filip Rinne (mv), Lukman Murad, Christer Lipovac, Tim Bergström och Anton Westerlund.

Tvärt emot vad som är brukligt satte man alltså tre av sina allra bästa spelare på bänken = de tre som var med i A-lagets matchtrupp i går. Där hade de sällskap av måvakten Filip Rinne och Tim Bergström ”upplånad” ytterback/kantbreddare från U17. Varför man gjorde så är lite svårt att förstå. Kanske var det så att man om möjligt ville spara på Lipovac & Co. så mycket som möjligt, eftersom de väl kommer att spela mot AIK i U21 på måndag.

Den första halvleken blev mållös och i andra byttes av allt att döma bänkspelarna in. Något som märktes i målprotokollet. Christer Lipovac gjorde matchens första mål i den 66:e minuten, Tim Bergström ökade på till 0-2 tio minuter senare. Christer rundade sedan av målgörandet i den 78:e minuten, då han gjorde sitt andra och ÖSKs tredje mål.

Tillägg.
Nu har det kommit in lite fler rapporter från matchen och vi vet lite mer om vad som hände. Det finns i och för sig två versioner av händelseförloppet – en från ÖSK och en från Åtvidaberg. Från båda håll verkar man vara rätt överens om att hemmalaget var det bättre laget under den första halvleken. I den andra gjorde ÖSK tre mål, vilket ÅFF i första hand tillskriver otur och dåligt eget spel, medan ÖSK gör den motsatta analysen (bättre spel och vältagna mål). Matchavgörande verkar inbytet av Christer Lipovac, Anton Westerlund och Lukman Murad ha varit. Speciellt Christer Lipovac skall ha varit riktigt bra har jag hört från en välplacerad källa.

ÖSK: Lipovac 2-målsskytt när ÖSK vann
Åtvidabergs FF: En tung förlust

Matchfakta:
66. 0-1 Christer Lipovac (Lukman Murad)
76. 0-2 Tim Bergström (Carl Jägerhill)
78. 0-3 Christer Lipovac (Joakim Brunnberg)

Laguppställning: Joakim Brunnberg – Edvid Ahlnäs, Hugo Eriksson (46), Oskars Ålgars (k), Andreas Klingström – Max Lindborg (46), Amel Rastoder, Joel Nilsson (78), Carl Jägerhill (82) – Simon Glännestrand (55), David Holm (46)
Avbytare: Lukman Murad (46), Christer Lipovac (46), Anton Westerlund (46), Tim Bergström (60)

Det blev en hel del byten med tanke på måndagens U21-match mot AIK. Dessutom fortsatte några av U17-spelarna till Gotland för matchen mot Gute.

I ÖSK saknades August Viklund och Oscar Fardelin som båda var sjuka samt Carl Ekstrand Hamren som visserligen är på bättringsvägen efter sina ljumskproblem. Martin Springfeldt har lämnat truppen och återgått till Köping. Max Lindborg och Carl Jägerhill var åter med i laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.