Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Årets första trepoängare

Isa Olofsson Lindberg och Sara Sandberg gjorde ÖSK Söders Dams mål mot Tyresö DFF.

Isa Olofsson Lindberg och Sara Sandberg gjorde Söder Dams mål mot Tyresö DFF.

I andra försöket tog ÖSK Söders damlag sin första trepoängare för året. I premiärmatchen blev de så att säga snuvade på mållinjen och den här gången såg det ut som om de skulle bli snuvade på grund av ett självmål. Efter en på det hela taget rätt händelsefattig för att inte säga blek första halvlek där hemmalaget kontrollerade spelet men skapade väldigt få målchanser så blev det en något mer händelsefylld andra halvlek.

Söder verkade mer beslutna att få till något positivt och redan efter en halv minut hade Hanna Åbom prickat ribban. Tyresö med ett kraftigt föryngrat lag jämfört med fjolårsutgåvan rullade boll bra på mitten, men förmådde nästan ingenting i anfallsväg. För sitt ledningsmål behövde de dessutom en del hjälp av hemmalaget. Ungefär mitt i den andra halvleken (fick inte med klockan på det målet) så styr nämligen ett ÖSK-ben in en hörna.

Det rätt så oturliga baklängesmålet fungerade som en väckningssignal för hemmaspelarna som började pressa sina motståndare högre upp på planen och med mer övertygelse. I den 73:e minuten kvitterar Isa Olofsson Lindberg. Alldeles nyinbytt som vänsterback förvirrar hon sig in i Tyresös försvarsregioner, dribblar av ett knippe motståndare och med en präktig tåfjutt utom räckhåll för Tyresös duktiga målvakt ger hon Söder 1-1 och dessutom betydligt mer energi.

Den påfyllda energin räckte sedan till för ett vinstmål. Hanna Åbom, Söders bästa spelare i matchen, tog mot slutet av matchen steget in centralt från sin utgångspunkt som vänsterbräddare. Därifrån snittade hon upp motståndarförsvaret med några riktigt fina djupledspassningar. En av dessa fångade Sara Sandberg upp och ensam med Tyresös målvakt och utan alltför mycket vinkel att bemästra kunde hon ge Söder ett mycket välförtjänt ledningsmål.

Efter ledningsmålet och med knappa 10 minuter kvar att spela kunde Söder sedan spela av matchen utan att det egentligen behövde hända så mycket mer. Det unga Tyresölaget hade som sagt inte så mycket att komma med i anfallsväg – inte ens då de försökte slutforcera.

ÖSK Söders tränare Niclas Collgård kunde glädja sig över en stabil försvarslinje där snabba Stina Gävbo och resoluta Lisa Sundell kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Hanna Åbom och Marie Ståhlberg med erfarenheter från KIF Örebro tillförde laget rutin och den beslutsamhet som behövdes för att hämta upp det rätt oturliga baklängesmålet. Sara Sandberg, som är rivig och oftast försöker finna den rakaste vägen mot motståndarmålet, kom bättre till sin rätt i andra halvlek, då hon bytte sin ytterplats mot Sabina Forsbergs plats i anfallsduon. Dessutom skötte sig givetvis resten av laget riktigt bra. Ida Lindell i Söders mål stod sysslolös under stora delar av matchen, men var alert och greppsäker då det hettade till några gånger. Bland annat hade hon en riktigt bra utrusning i första halvlek.

Idas kanonräddning mot en fri spelare från Tyresö. (Foto: Tyresö DFF).

Idas kanonräddning mot en fri spelare från Tyresö. (Foto: Tyresö DFF).

Laguppställning: Ida Lindell – Marie Ståhlberg (k), Lisa Sundell, Stina Gävbo, Sandra Johansson (68) – Sara Sandberg, Freja Olofsson, Ida Scherling (72), Hanna Åbom – Sabina Håkansson (65), Sabina Forsberg
Ersättare: Cassandra Söder (mv), Emma Tivemo (65), Isa Olofsson Lindberg (68), Joline Jakobsson (72), Saga Magnuson, Camilla Erkisi

OBS. Tidsangivelserna är ungefärliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.