Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Skadeläget 140425

Inför hemmamatchen mot Åtvidaberg har det sipprat ut en del information om skadeläget i truppen. Jag har med avsikt skrivit sipprat eftersom det här är ett område där jag tycker att ÖSK inte sköter sin information på ett bra sätt. Varför skall det vara nödvändigt att gå till utomstående källor för att få reda på hur skade- och rehabstatusen är i truppen. En veckovis uppdatering (typ VD:s veckobrev) skulle nog uppskattas av väldigt många.

Av NA:s förhandsrapportering att döma kommer Magnus Wikström att få tillbaka sin plats som försvarslås och lagkapten mot ÅFF. Det var i alla fall den position han hade på dagen-före-träningen.

Veckans stora nyhet är givetvis att Ilir Berisha tagits ut till en matchtrupp igen. Nu är det i och för sig en 19-mannatrupp och det är mycket möjligt att Ilir är den 19:e spelaren, men ändå. Den senaste matchen för ÖSK för Ilirs del var den 26 juni förra året. Papperstidningen skriver en hel del om Ilir idag och på ÖSKs websida finns det en videointervju. Nu är det väl inte så troligt att det blir någon speltid i kväll även om hans truppstatus skulle överleva neddragningen till 18 spelare. I stället verkar han sikta på att spela en halvlek på bortaplan mot AIK i U21-matchen på måndag.

Ett annat frågetecken i kvällens trupp är Samuel Mensah. Samuel utgick skadad redan efter en minut i andra halvlek mot BP. Rätt snabbt kom det dock lugnande information med innebörden att det inte var någon större fara. Av allt att döma handlar det om en övertänjning/inflammation i ett av hans knän. Mensah skulle spela, men man avvaktar förmodligen för att ge honom mer tid att återhämta sig.

Den nästan kontinuerligt skadade William Atashkadeh tränar med truppen igen. Enligt papperstidningen har han deltagit i fem gemensamma träningar med truppen under de två senaste veckorna. Något spel med A-laget verkar dock inte vara aktuellt innan man trappat upp belastningen via inhopp i någon U21-match. Bloggen har för övrigt avskrivit Atashkadeh rent mentalt beroende på att det alltid verkar dyka upp nya problem när han väl rehabbat sig tillbaka till spelbart skick.

Alhassan Kamara har twittrat att han gör framsteg:

 

I den bifogade instagrambilden ser han onekligen fit ut, men vad han gör vid Fellingsbros folkhögskola överskrider Bloggen bedömningsförmåga.

Alhassan Kamara.

Robert Åhman Persson fortsätter sin utomhusträning, men verkar inte ha fått nalkas en fotboll än av rapporterna att döma. ÖSKs senaste knäskada tillhör Boris Lumbana och han har inte sluppit ut från ÖSK-gymmet än.

2 kommentarer – kommentera

Boris

Crespo har nog varit och tränat på rehabcentrum. Fellingsbro har sin tolkutbildning i samma byggnad. Klerkgatan mitt emot Atlas Copco

BoP

Låter som att det är Peo som inte är så sugen på att lämna ut skadeinformationen (ca 16 minuter in i första klippet).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.