Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Springfeldt till Köping

Martin Springfedlt: Åter till Köping.

Martin Springfedlt: Åter till Köping.

Det verkar som om U-truppens Martin Springfeldt kommer att representera MD FF Köping från och med den 30 april. Klubbens nygamla tränare Tony Andersson meddelade detta i kväll via twitter.

Bloggen är förvånad över uppgiften och undrar om det rör sig om en utlåning eller en ”riktig övergång”. Det var från Köping som Martin kom till ÖSK för några år sedan och det är ju förstås möjligt att han lånas tillbaka dit för att få en möjlighet att spela ”riktig seniorfotboll”. Matchmässigt innebär ett klubbyte snarast att det blir färre matcher för Martins del. U-truppen skall ju försörja både U19- och U21-lagen med spelare. För ÖSKs lag som spelar i juniorallsvenskan innebär övergången helt klart en försvagning, när man nu tappar en spelare med fartresurser utöver det normala. I U21 kan han ju i och för sig spela ändå även om han tillhör en annan klubb om det nu är så att det bara rör sig om en utlåning.

KAKSport: Breaking: Springfeldt klar för MDFF

MD FF Köping är för övrig det nya namnet på Köping FF. Klubben har separerat sin seniorverksamhet från resten och fått LS Entertainment AB som sponsor. LS är ett programutvecklingsföretag som ligger bakom datorspelet ManagerDream.

Tillägg: Det verkar nog som om det handlar om en permanent övergång och inte om en utlåning. Att Martin i stället för ”karriärmöjligheterna” i ÖSK väljer ett div 3-lag borde väl även innebära att han givit upp planerna på en karriär som elitspelare. För ÖSK som har rätt tunnt med anfallsalternativ på U19-sidan är nog övergången något av ett bakslag.

Bärgslagsbladet: Springfeldt klar för MDFF

2 kommentarer – kommentera

Jens

Han har nog bättre karriärmöjligheter i Köping än ÖSK .Att spela U19 /U21 gör väl ingen till elitspelare ,utvecklingsmöjligheterna stora både division 3 o 4.

Freddy

Jag vill bara dementera. Det verkar som bloggen spekulerar. Martin har inte gett upp sina planer på att bli en elitspelare. Om bloggen visste vad det hela handlade om, så skulle du säkert ha större förståelse för Martins beslut. Jag personligen tycker det verkar vara svårare för spelare som inte är ÖSK:are i grunden att få avtal/kontrakt med ÖSK. Ända sedan Martin kom till ÖSK har han gillat och trivts med alla runt laget. Om allt bara hade rullat på som vanligt, så hade Martin stannat kvar. Han hade inga tankar på att på lämna klubben. Jag har pratat med flera personer i ÖSK och dom tycker att Martin är en bra spelare och lagkamrat, och dom önskar att han hade stannat. Men nu är det inte tränarna och alla runt laget som bestämmer hur U- verksamheten ska bedrivas. När Martin kom till ÖSK visste han vad som gällde, och han var fast besluten att vara kvar tills skolan var slut eller att han fick ett kontrakt. Men inför denna säsong så har ÖSK valt en linje som Martin inte tycker är ok. Mvh Martins pappa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.