Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Herr: Förlust i seriepremiären

ÖSK Söders herrlag fick inte någon bra start på säsongen. På en grön men väldigt gropig fotbollsplan i Pålsboda blev det förlust mot hemmalaget med siffrorna 3-2. Ett rättvis resultat även om kanske oavgjort hade varit ännu rättvisare.

I halvtidspausen var det dock ÖSK Söder som såg ut att ha de bästa chanserna. Efter en rätt händelsefattig halvlek gav nämligen Julius Jadling i den 43:e minuten Söder ledningen med ett välplacerat skott från ungefär straffpunkten.

I den andra halvleken såg det rätt länge ut som om Söder skulle kunna ”spela av” matchen trots att det var Pålsboda som stod för det mesta av spelet. Hemmalagets spelövertag betalade sig dock till slut och i den 69:e minuten kan de utjämna till 1-1 genom ett långskott. Fem minuter senare tar de sedan ledningen när de passar sig fram till ett skottläge i Söders försvarområde.  Några minuter senare blir det Söders tur att kvittera när SÖders bästa spelare Davide Bracaglia direktstyr in en hörna som slogs av Mathias Dimberg. Med  ca fem minuter kvar gör sedan Pålsboda sitt segermål när en spelare oattackerad får nicka in en frispark som kom in mot mål långt utifrån planen.

Det var inte någon bra match av ÖSK Söder som såg ut att lida mer av det ojämna underlaget än vad hemmalaget gjorde. Laget hade svårt att göra sig gällande i kampen om andrabollarna medan anfallsförsöken mestadels bestod av långbollar mot en ensam anfallare.

En möjlighet att ta revansch får laget redan på måndag då IFK Askersund kommer till Söders nya hemmaplan Grönpepparparkens IP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.