Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Säsongspremiär

ÖSK Söders damlag spelar årets första seriematch på annandagen. Motståndare är Forsby FF och lagen möts på Köpings IPs gräs. Att det blir på gräs lär bli ungefär lika ovant för båda lagen så på den punkten har nog inte hemmalaget någon fördel. I dagens pappers-NA kunde man läsa att söderdamernas förberedelser inför årets säsong innefattat ovanligt mycket fysträning. Att sådant har behövts kom man nog fram till efter fjolårets svaga vårsäsong. Då balanserade man på nedflyttningsstrecket och det var inte förrän till hösten som man kom igång på ett bättre sätt. Till slut placerade sig laget på femte plats i tolvlagsserien. En klart godkänd placering med tanke på att det var lagets debutsäsong i div 1. Premiärmotståndarna från Köping kvalade sig upp till ettan förra hösten. Motståndare i det kvalet var Lillån FK som de besegrade med 3-1 på Lillåvallen och med 4-0 hemma i Köping. Två resultat som vittnar om att det nog finns en hel del kunnande i laget. ÖSK Söder reser till matchen med ett lag som består av en intressant blandning av rutin och ungdom. Hanna Åbom och Marie Ståhlberg står båda för damallsvensk rutin. Spelare som lagkaptenen Sandra Johansson, Ida Scherling och Sophie Sörqvist har varit med på hela eller delar av vägen från div 3 till div 1. (2010: serieseger i div 3, 2012: serieseger i div 2). Bland de yngre spelarna märks flicklandslagsspelare som Sara Sandberg (-97), Freja Olofsson (-98) och Sabina Forsberg (-98). Till morgondagens premiärmatch med avspark kl. 15:00 har följande spelartrupp tagits ut: Ida Lindell (mv), Saga Magnusson, Stina Gävbo, Ida Scherling, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Isa Olofsson-Lindberg, Sophie Sörqvist, Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Sabina Forsberg, Sandra ”Fläkten” Johansson, Vendela Ekstrand-Hamrén, Freja Olofsson, Hanna Åbom, Marie Ståhlberg (k) och Cassandra Söder (mv-res.). Bärgslagsbladet: Hon får viktig roll i Forsby
Magazin 24: Forsby FF laddar inför säsongen

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.