Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vägen till ett nytt kontrakt

Förra året följde Bloggen upp ÖSKs insatser mot ett tänkt körschema som skulle leda till allsvenskt avancemang. Erfarenhetsmässigt ”räcker” 60 poäng för att ta klivet från Superettan till Allsvenskan. Det målet klarade ÖSK av med en pluspoängs marginal. Vägen dit innebar, att ÖSK behövde vinna alla hemmamatcher och spela oavgjort på bortaplan. Det räcker för att man skall nå de 60 poängen.

För det här året är det allra viktigaste givetvis att man klarar sig kvar i allsvenskan för att kunna konsolidera lag, organisation och ekonomi – för att etablera sig som det brukar heta. En historisk studie visar att det i princip krävs minst 30 poäng för att göra detta. Sedan Allsvenskan blev en sextonlagsserie har följande poängskörd krävts för att klara sig kvar: 2008:25, 2009: 30, 2010:30, 2011: 29, 2012: 30 och 2013:32.

Även om det krävdes 32 poäng förra året verkar det som om i allmänhet 30 poäng bör räcka. För att nå dit behöver laget i princip ”bara” spela alla matcher oavgjort. Då har man klarat målet. Vinner laget blir det två extrapoäng mot körschemat och förlorar man blir det en minuspoäng. Med två vinster och en oavgjord match så här långt har ÖSK skaffat sig ett bra utgångsläge med 4 pluspoäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.