Söder Herr: Fortsatt obesegrade

Kenan Korac: Målskytt mot Adolfsberg.

Kenan Korac: Målskytt mot Adolfsberg. I Adolfsbergs backlinje ser man de fd. ÖSKarna Sebastian Heimeryd och Isac Uddling.

ÖSK Söders herrlag är fortsatt obesegrade (såvitt jag vet) under förberedelserna för årets seriespel. Efter tre vinster av tre möjliga i distriktmästerskapets gruppspel – om än mot lag från lägre divisioner – matchades man idag mot Adolfsbergs IK, som håller till i närkesfyran. Nu kom väl inte AIKarna till spel med sitt starkaste lag, men dagens oavgjorda 1-1 resultat får nog ändå räknas som något av en merit. Spelet stundtals såg faktiskt tidvis riktigt bra ut, speciellt i första halvlek. Matchens båda mål kom dock mot slutet av den andra halvleken.

Kenan Korac gav ÖSK ledningen i den 75:e minuten med ett väl avvägt (eller tursamt beroende på hur man ser det) lobbskott som seglade in precis under ribban hos en chanslös motståndarmålvakt. Glädjen över ledningsmålet blev dock kortvarig. Redan två minuter senare utjämnade Adolfsberg efter att ha spelat sig genom ett stillastående ÖSK-försvar.

Men som sagt var – spelet såg stundtals riktigt bra ut med Davide Bracaglia som skicklig playmaker centralt på mittfältet.

Laguppställning (4-2-3-1): Andreas Lundgren – Alexander Ottosson, John Fägersten, Lukas Karlén (k), Sebastian Zettergren (ut 46, in 78) – Vedran Ljuboja (ut 46, in 65), Aryan Asadi (46)- Julius Jadling (78), Davide Bracaglia, Alessandro Eni (in 5, ut) – Kenan Korac
Ersättare: Pontus Björkman (in 46, ut 65) , Oliver Holmberg (46), Kenan Durakovic (46), Johan Karlsson (ut 5)
Anm. Egentligen var de så att det var Johan Karlsson som startade i anfallspositionen, men han gick av efter några å minuter eftersom han inte kände sig bra.