Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: Bra start i den regionala serien

Kamerainställningarna var väl inte direkt optimala, men det här är i alla fall tre spelare som hade en avgörande betydelse för matchutgången. Från vänster Mesbah Nazari, Jack Meehan och Anton Söderman.

Kamerainställningarna var väl inte direkt optimala, men det här är i alla fall tre spelare som hade en avgörande betydelse för matchutgången. Från vänster Mesbah Nazari, Jack Meehan och Anton Söderman.

ÖSKs U15-trupp fick bästa tänkbara start i det regionala seriespelet. Trots att det saknades tiotalet spelare på grund av skador, sjukdom och uttagningar till distriktslaget kunde laget besegra Motala AIF med 3-1. Ett resultat som väl inte riktigt speglar matchbilden. Östgötarna var minst lika bra i spelet på plan men ÖSKarna tog bättre vara på de chanser som dök upp.

Motala tog ledningen redan i den 8:e minuten, då ett inte alltför hårt skott hittade in vid ena stolproten. Efter ledningsmålet kändes Motala som det bättre laget fram till mitten av första halvleken då ÖSK började få bättre grepp om spelet, främst genom Anton Söderman vars löpningar Motala hade väldigt svårt att få kontroll på. Efter att ha noterats för två stolpträffar kunde Anton kvittera i den 32. minuten. I matchrapporten kommer det förmodligen att stå självmål, men det var Antons dribbling längs kortlinjen och passning in mot målet som definitivt bäddade för kvitteringen.

Andra halvlek såg till att börja med ut precis som inledningen av den första. Motala hade mest boll och skapade flest målchanser. Skillnaden var väl främst att det inte blev något mål för dem.  I stället blev det Anton Söderman som kunde ge ÖSK ledningen halvvägs in i den andra halvleken. Motalas målvakt hade kommit ut på den farliga halvdistansen och när Anton fick bollen kunde han säkert lyra den över målvakten och in i mål till en kanske inte helt välförtjänt hemmaledning.

Mot slutet av matchen pressade Motala på riktigt bra mot ÖSK-försvaret, som inte alltid lyckades hålla bolla inom laget så bra när man väl avvärjt ett anfall. Några av ÖSK-spelarna levde dessutom lite väl farligt när de testade gränsen för ett andra gult kort. Motala anföll friskt under slutet av halvleken. De var framför allt väldigt skottvilliga, men lyckligtvis inte speciellt träffsäkra. Jack Meehan i ÖSK-målet kunde dessutom visa upp några riktigt bra räddningar vid situationer närmare ÖSK-målet.  ÖSKs tredje mål kom sedan på övertid. Kumlaförvärvet Mezbah Nasari vann bollen vid ett motlägg mot målvakt som stod väldigt långt ut. Med målvakten bakom sig behövde han sedan bara rulla in bollen i ett tillspillogivet mål.

Lagets tränare Ted larsson var riktigt nöjd efter matchen över att hans lag trots att ett antal normala startspelare saknades kunde kämpa sig till en seger över en inte ofarlig motståndare.

1 kommentar – kommentera

Reza Esmaiili

Lycka till Mesbah Nazari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.